Categories: Новини

До Білої Церкви поступово повертаються мешканці

Статистика прикордонної служби підтверджує, що жителі Київської області почали активно повертатися додому з країн Європи. Аналогічна тенденція спостерігається щодо мешканців Білої Церкви, які раніше виїхали на територію Західної України. Згідно зі свіжими даними, за останній тиждень тих, хто повернувся, на 50% більше, ніж тих, хто поїхав. 

За словами Р. Музичука, який наразі обіймає посаду спікера НГУ, повернення людей додому пов’язане з підвищенням рівня безпеки в регіоні. Крім того, посадовець вважає, що багато українців і спочатку не планували перебувати за кордоном тривалий час. 

Додатковими причинами повернення на батьківщину можна вважати той факт, що на Київщині сьогодні є достатня кількість робочих місць із гарним рівнем зарплат. У більшості українців на звільнених територіях залишилися нерухомість та родичі. 

Експерти називають це гарною тенденцією для України. В умовах активних бойових дій на сході вкрай необхідно поетапно розвивати економіку, чому сприяє відновлення малого бізнесу у сфері торгівлі, виробництва й надання різних послуг населенню. 

Нагадаємо, що за заявою МВС, ще в травні до України повернулося десь 60% жителів, які виїхали в лютому-березні. Це приблизно 4,8 млн осіб. Найчастішими причинами повернення вони називають дорожнечу оренди житла та оплати комунальних послуг у Європі, а також наявність мовного бар’єра під час прийому на роботу. Незважаючи на порівняно спокійну ситуацію на Київщині, багато жителів досі не можуть оговтатися від своїх стресу й депресії. Дехто звертається по допомогу до психологів, інші справляються із цим станом самі. Наприклад, можна відволіктися на улюблену справу — сходити з друзями в парк чи кіно або зануритися з головою у світ азарту, роблячи ставки на спорт. Тим паче зараз кожному доступні бездепозитні бонуси букмекерів. Це означає, що зробити ставку вдасться навіть без внесення грошей на свій рахунок.

admin

Recent Posts

В Білій Церкві виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця

22 травня у ПК «Росава» відбудеться перший великий сольний концерт гурту 100лиця в Білій Церкві. …

1 тиждень ago

У Білій Церкві 11-річного хлопчика на залізниці уразило струмом

16 квітня, в місті Біла Церква двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. Попередньо відомо, що…

2 тижні ago

Директорка дитячого садочку Білої Церкви ​​завдала 730 тис грн збитків громаді

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Білоцерківської окружної прокуратури колишній директорці дитячого садочка у Білоцерківському районі…

2 тижні ago

Медичний центр «ОН Клінік Біла Церква» змінив адресу та розширився!

Медичний центр «ОН Клінік Біла Церква» радо повідомляє про своє розширення та відкриття нових відділень,…

2 тижні ago

У Білій Церкві виступить співак CHEEV: гостей чекає оновлена програма та всім відомі хіти «Гарно так», «Мрієшся», «Оберігати»

12 травня у ПК «Росава» відбудеться великий концерт яскравого та талановитого CHEEV.  Початок концерту о…

2 тижні ago

Мер Білої Церкви Геннадій Дикий вступив до лав ЗСУ

Міський голова помідомив, що вступив до лав Збройних сил України. Також він зазначив,що є офіцером…

1 місяць ago