Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Кримінал > У Білій Церкві зареєстрували ТОВ “БЦ Інвестбуд”, яке пов’язане з рейдерським захопленям землі на березі Дніпра
У Білій Церкві зареєстрували ТОВ “БЦ Інвестбуд”, яке пов’язане з рейдерським захопленям землі на березі Дніпра
П’ятниця 9 Квітня, 2021

У Козині під Києвом за підробленими документами здійснили рейдерське захоплення 8 земельних ділянок на березі Дніпра площею 7 га. Їх вартість оцінюється приблизно в 10 млн доларів.

Про це пише РБК-Україна.

Печерський районний суд Києва 25 березня 2020 року заарештував незаконно відчужене майно в рамках кримінального провадження. Однак це не завадило новому “власнику” землі внести ділянки в статутний капітал ТОВ “БЦ Інвестбуд”. Ця компанія була зареєстрована в день проведення операції в Білій Церкві, а її “власники” – зареєстровані в Макіївці.

Як заявляє власник ділянок, Микита Самусєв, група рейдерів здійснила захоплення шляхом маніпуляцій з документами та їх ксерокопіями, використовуючи послуги “чорних” нотаріусів.

Адвокати потерпілого стверджують, що землю переписали на жителя непідконтрольних територій, а в приміщенні нотаріальної контори не було “ні продавця, ні покупця”.

Клопотання про залучення нотаріуса до дисциплінарної відповідальності згодом залишилося без розгляду. У Мін’юсті порушень у її діях не побачили.

Втім, за фактом незаконного відчуження майна за заявою Самусєва Печерське ГУ Нацполіції відкрило кримінальне провадження №12020100060001598. З’ясувалося, що підроблені були і довіреність, і самі “договори” купівлі-продажу.

Надалі суди кілька разів накладала арешти на земельні ділянки, як в рамках кримінального, так і цивільного провадження. Згодом поліція прийняла рішення закрити кримінальне провадження.

В результаті рейдери зняли арешт з землі в рамках кримінальної справи і спробували ще кілька разів змінити її власників. Але це не вийшло зробити через арешт у цивільній справі.

Самусєв впевнений, що на цю землю “поклали око” власники решті території цього котеджного містечка. Його власниками є ТОВ “Рейнір Бізнес Груп” і ТОВ “Комфорт-Сіті”, які належать Євгену Сингаєвському і Андрію Мартинову. Як відомо, Мартинов – забудовник села Софіївська Борщагівка під Києвом.

Нагадаємо, з відкритих джерел відомо, що на ділянках, які належать до земель рекреації, “Рейнір Бізнес Груп” збирається будувати житловий будинок. Будівництво вже розпочато.

Згідно з даними слідства, компанія купила ряд об’єктів незавершеного будівництва на площі 41 га землі у ТОВ “Кватро Лізинг”. Прокуратуру зацікавив той факт, що “Кватро” продали землю через 6 днів після отримання її від Козинської селищної ради.

При цьому справа розслідується за “посадовою” статтею про перевищення влади, тобто найімовірніше, стосується зловживань чиновників щодо виділення рекреаційних земель під забудову.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors