Власники ресторанів і Porsche: що відомо про нових керівників парламентських комітетів

Верховна Рада IX скликання затвердила список парламентських комітетів і призначила їх керівників. “Слуги народу” очолили 19 комітетів, а також отримали 49 посад заступників і секретарів. 

Партії “Опозиційна платформа – За життя” дістався лише один голова комітету і 14 заступників і секретарів. “Батьківщина” і “Європейська солідарність” очолили по одному комітету, отримавши відповідно 10 і 3 посади заступників і секретарів. Також представник “ЄС” Яна Зінкевич очолить Тимчасову спеціальну парламентську комісію з питань ветеранів. З “Голосу” 13 депутатів стали заступниками та секретарями в комітетах. Але пост глави комітету їм не дістався. Позафракційні депутати очолили один комітет і отримали десять постів заступників і секретарів.

Микола Сольський, “Слуга народу”

Комітет з питань аграрної та земельної політики

39 років, народився в с. Росохи Старосамбірського району Львівської області. 1995-2000 рр. – навчався в Львівському національному університеті імені Івана Франка на юридичному факультеті. Спеціалізація: цивільне право і процес. З 2000 року працював юрисконсультом, в 2003 став партнером і генеральним директором юридичної фірми “Сольський, Процик та Партнери”. Одружений, виховує доньку та двох синів.

Доходи і майно:  Сольський не задекларував свої доходи, і якими активами володіє – не відомо. Але за даними сайту youcontrol.com.ua Микола має відношення до наступних компаніям: “Рожнівка-Агро”, “Співдружність А”, “Тростянець-Агро”, “Наташа-Агро”, “Малодевічесцкое Хлібоприймальне підприємство”, “Агро-Лучки” , “Промвагонтрнс”, “Наташа-Агро-Пирятин”, “Астрон-Україна”, “Берегівське хлібоприймальне підприємство” та “Інка”. Також з 2007 року є співзасновником ТОВ “Український аграрний холдинг”.

Анастасія Красносільська, “Слуга народу”

Комітет з питань антикорупційної політики

35 років, закінчила Київський національний університет ім. Тараса Шевченка за спеціальністю “Політологія” та Київський національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана за спеціальністю “Правознавство”. Експерт з питань податкового та антикорупційного законодавства. З 2016 по 2019 рік була керівником адвокаційних програм Центру протидії корупції та членом правління ЦПК. З червня 2019 року – член української делегації в Групі держав Ради Європи проти корупції (GRECO). З 25 червня 2019 року указом президента Володимира Зеленського була призначена членом Національної ради з питань антикорупційної політики. Анастасія Красносільська незаміжня, дітей не має. У декларації за 2018 рік вказала Мирослава Радіна, відносини з яким кваліфіковані, як “Інша зв’язок”. 

Доходи і майно: у Анастасії є квартира в Києві площею 93 кв.м. (20% її частка володіння) і ще дві житлоплощі в столиці, але належать вони Мирославу Радін, також на нього записано паркувальне місце і земельну ділянку в селищі Займище Бориспільського району площею 1500 кв.м. В якості цінного рухомого майна Анастасія задекларувала свою кішку Марусю (з підписом – безцінна), з якої живе близько 3 років. Але крім кішки Анастасії також належить автомобіль Toyota Avensis 2006 року випуску, а Мирославу Радін – Subaru Outback 2008 року випуску. За 2018 рік Анастасія заробила 557 926 гривень. Готівкою зберігає 13 000 доларів.

Юрій Аристов, “Слуга народу”

Комітет з питань бюджету

44 роки, народився в Києві, закінчив Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації при НТУУ “КПІ” ім. Сікорського. Одружений на учасниці шоу “Холостяк” Марині безглуздий. Юрій Аристов має сина Артема від першого шлюбу, а також двох спільних з Мариною дітей.

Доходи і майно: д Оход не задекларовано. На даний момент Юрій Аристов є бенефіціаром декількох компаній пов’язаний з будівництвом і IT-індустрією. Найбільш відомі фірми Арістова це Atlantic UMMA і Oceanapolis PC & Ideas Factore Ltd. В обох компаніях він є керуючим директором. У 2019 його компанії є найбільшими постачальниками риби і морепродуктів. Також йому належить мережа ресторанів Fish House і магазин ігристого вина Oysters Cava Bar.

Олександр Ткаченко, “Слуга народу”

Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики

53 года, родился в Киеве, окончил Киевский национальный университет им. Тараса Шевченко (факультет журналистики). Начал карьеру в 1988 году на украинском государственном телеканале “УТ-1” как редактор и ведущий еженедельной телепрограммы “Молодежная студия “Гарт”. С 1991 года работал корреспондентом украинского представительства информационного агентства Reuters в Киеве. В 1994 году создал еженедельную информационно-аналитическую телепрограмму “Послесловие” и стал ее ведущим. Во время президентских выборов 2004 года вел теледебаты между Виктором Ющенко и Виктором Януковичем. С марта по май 2008 года работал в Москве заместителем генерального директора телеканала РЕН-ТВ в рамках консультационного соглашения. Занимался программирования контента и сетки вещания. С августа 2008 года занимал должность генерального директора группы “1+1 медиа”. С 2011 года несколько лет подряд вел телепередачу “Tkachenko.UA” на канале “1+1”. 20 августа 2019 сложил полномочия гендиректора и вышел из бизнеса.  

Доходи і майно: Ткаченко задекларував на своє ім’я одну квартиру в Києві площею 132,7 кв.м. і одну машину моделі Range Rover Sport 2013 року випуску. Однак авто перебуває у власності компанії “1 + 1 медіа”. Заробив Ткаченко за минулий рік майже три мільйони гривень. Готівкою зберігає 100 000 доларів, на рахунках в банках – 203 173 гривень, 10 760 доларів. Позичив третім особам – 214 600 гривень.

Олег Бондаренко, “Слуга народу”

Комітет з питань екологічної політики та природокористування

43 роки, за освітою – юрист. З 21 березня 2019 року очолює Всеукраїнську громадську організацію “Зелений Фонд. Подолання гуманітарних і екологічних катастроф”. Має великий досвід у захисті інтересів громадян, які постраждали від екологічних катастроф. Про сімейний стан даних немає.

Доходи і майно: Бондаренко не декларував свої доходи, але за даними сайту Антикор на момент виборів був директором ТОВ “Інвестплюс” (купівля-продаж нерухомості).

Дмитро Наталуха, “Слуга народу”

Комітет з питань економічного розвитку

31 рік, має дві вищі освіти – закінчив Інститут міжнародних відносин КНУ ім. Тараса Шевченка, спеціалізація – юрист-міжнародник, перекладач-референт з французької мови і також є фахівцем в області державної стратегії, політекономії і політики Китаю, освіту здобув в британському Кембриджі. У період з 2007 по 2013 рік працював в різних юридичних компаніях, серед яких Spenser & Kauffmann, Baker McKenzie, “Ільяшев і Партнери”. У вересні 2015 року розпорядженням президента України був призначений головою Комінтернівської (Лиманської) районної державної адміністрації. Був звільнений президентом Порошенко 3 лютого 2017 року. Був активістом євромайдан, перевів і адаптував на українську мову пісню “Do you hear the people sing?” з мюзиклу Les Misérables. 28 грудня 2013 роки її виконав хор з головної сцени євромайдан. Одружений на нардепа з “Батьківщини” Олені Шкрум.

Доходи і майно: згідно з декларацією за 2017 рік, у Дмитра немає власної квартири. Він живе в Києві, в квартирі площею 136,6 кв.м., яка, судячи з усього, належить його батькові – Андрію Миколайовичу Наталуха, який працює директором департаменту експорту корпорації “Укравто”. З особистого майна у Наталуха автомобіль Toyota RAV4 2014 року випуску і корпоративні права на компанію “Лід / Огьюрі”. За 2017 рік він заробив 1 637 гривень. Тим часом дружина Дмитра отримала дохід близько 500 000 гривень. Алена Шкрум також має кільце від Tiffany. Готівкою Дмитро зберігає 25 000 доларів, 91 000 гривень, 5 000 євро і 2 600 фунтів стерлінгів.

Андрій Герус, “Слуга народу”

Комітет з питань енергетики та ЖКП

37 років, народився 18 березня 1982 місті Нововолинськ Волинської області в шахтарській сім’ї. У 2004 році закінчив економічний факультет Національного університету імені Івана Франка у Львові за спеціальністю “Економічна кібернетика”. У 2013 – 2015 роках отримав ступінь спеціаліста з управління бізнес-проектами (МВА) в Гренобльському Вищій школі бізнесу в Лондоні. У 2003-2007 роках Герус був аналітиком інвестиційної діяльності, а згодом – директором по торговельній та інвестиційній діяльності в концерні Галнафтогаз. C 2007 по 2014 рік року Герус займав пост інвестиційного директора в компанії Concorde Capital. У 2014-2015 роках був членом Національної комісії з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ). У 2015 році обійняв посаду виконавчого директора компанії Concorde Capital. З 2017 року є головою Асоціації споживачів енергетики і комунальних послуг. У 2015 році невдало балотувався до Київради від партії “Самопоміч”. 22 травня 2019 року президент Володимир Зеленський назначілГеруса своїм представником в Кабінеті міністрів. Одружений, подружжя виховує двох дочок.

Доходи і майно: в декларації за 2014 рік вказано, що Герусу належить квартира в Києві площею в 50 кв.м., а також 8 соток землі і автомобіль Subaru Outback 2010 року випуску. У той же час на банківських рахунках Андрія знаходилося 3,3 мільйона гривень при річному доході близько 5,1 мільйона гривень. 

Михайло Радуцький, “Слуга народу”

Комітет з питань здоров’я нації, медичної допомоги і медичного страхування

51 рік, народився в Києві. Закінчив Київське медичне училище №2 (зараз – Київський медичний коледж ім. П. І. Гаврося). У 2007 році отримав диплом Національного університету фізкультури і спорту, де навчався за спеціальністю “фізична реабілітація”. Починав кар’єру в 1987 році як фельдшер в бригаді швидкої допомоги. З 1989 по 1993 рік працював заступником директора “Київконцерту”. У 1993 році разом з друзями заснував медичний центр “Борис”. Серед засновників був колишній колега Радуцького по “Київконцерту” Дмитро Гордон, але пізніше він вийшов з бізнесу. Спочатку компанія займалася тим, що організовувала лікування пацієнтів в клініках Ізраїлю. Згодом на її базі Радуцький відкрив приватну клініку. З 2004 року Радуцький займав пост президента медичного центру “Борис”. У серпні продав “

Доходи і майно: останній раз Михайло заповнював декларацію про доходи в 2014 році. У ній значаться: земельну ділянку площею в 1500 кв.м., житловий будинок площею в 256 кв.м. і квартира площею 135 кв.м. Також задекларовано три автомобілі: Porsche Panamera 2012 року, Mercedes-Benz CL-Class 2014 року, Hyundai Santa Fe 2014 року. На той час на рахунках Радуцького зберігалося понад 12,5 мільйонів гривень.

Богдан Яременко, “Слуга народу”

Комітет з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва

47 років, народився в Києві, навчався на філологічному факультеті Київського державного університету ім. Шевченко. Брав участь в студентської “революції на граніті” 1990 року. У 1993 році прийнято на роботу в управління інформації МЗС України. З 1995 і по 1999 рр. був консулом Генерального консульства України в Нью-Йорку. З 2006 року – генеральний консул в Единбурзі, з 2010 – генеральний консул в Стамбулі. В час Революції Переваги порівняв дії Беркута з діями фашистів, його терміново відкликали зі Стамбула. У 2014 році заснував і став головою благодійного фонду “Майдан закордонних справ”. Одружений, має двох дітей.

Доходи і майно: інформації немає.

Іванна Климпуш-Цинцадзе, “Європейська солідарність”

Комітет з питань інтеграції України з ЄС

47 років, народилася в Києві. У 1992 році пройшла курс навчання в Літній школі Гарвардського Українського дослідного інституту. У 1994 році закінчила національний педагогічний університет ім. М. Драгоманова за спеціальністю дефектологія і логопедія.

У 1998 році з відзнакою закінчила Інститут міжнародних відносин КНУ ім. Тараса Шевченка за спеціальністю міжнародні відносини. Вільно володіє англійською, грузинською, польською та угорською мовами. Перше місце роботи – логопед в дитячій поліклініці. З 1994 року – керівник відділу міжнародних відносин Українського незалежного центру політичних досліджень. З 2002 року – кореспондент Української служби ВВС у Вашингтоні та Тбілісі. У 2011 році став директором благодійної організації Ялтинська європейська стратегія. На дострокових виборах восени 2014 пройшла до Верховної Ради VIII скликання за списками Блоку Петра Порошенка (під №61). Перший заступник глави комітету ВР у закордонних справах. А з 14 квітня 2016 року, коли парламент затвердив новий склад Кабміну, Климпуш-Цинцадзе отримала посаду віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України. Заміжня, виховує двох дочок.

Доходи і майно: у Іванни дві квартири в Києві в спільній власності (50%), і квартира площею 125,3 кв.м., яка записана лише на неї. Також є гараж, паркомісце в столиці, будинок у Мукачевому, будинок в Козині, Обухівського району площею майже 300 кв.м. і там же дві земельні ділянки в 835 кв.м. і 573 кв.м. Іванна також володіє автомобілем Toyota RAV4 2014 року випуску і Mercedes-Bens GL 350 SDI 4matic 2012 року. За 2018 рік Іванна заробила 615 717 гривень. Подарунків в негрошовій формі Климпуш-Цинцадзе отримала на загальну суму в 20,5 мільйона гривень. На її банківських рахунках: 1630 доларів і 66 124 гривень. 

Андрій Кожем’якін, “Батьківщина”

Комітет з питань молоді та спорту

53 роки, народився в Одесі. Його батько – Анатолій Кожемякін – до 1991 року працював в КДБ на Західній Україні, потім став одним із засновників СБУ, мав звання генерал-лейтенанта СБУ, загинув в листопаді 2005 року. У 1986 році Кожем’якін закінчив Київське вище військово-морське політичне училище, спеціальність – правознавство. У 1986-1988 роках був офіцером спецпідрозділу морської розвідки Чорноморського флоту СРСР в Севастополі. З 1988 по 2004 рік зробив кар’єру від оперуповноваженого до начальника управління СБУ. У 2005 році був начальником Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю, 24 серпня 2005 року одержав звання генерал-майора. Шефом Кожем’якіна в той час був Олександр Турчинов, заступник лідера Блоку Юлії Тимошенко. У 2005-2006 роках – радник голови СБУ Ігоря Дріжчаного. З січня 2008 по березень 2010 року був радником прем’єр-міністра Юлії Тимошенко на громадських засадах. З 2008 року член партії “Батьківщина”. Народний депутат п’ятого та шостого скликань від БЮТ, сьомого і восьмого скликань від “Батьківщини”. Заступник голови партії “Батьківщина”. У Раді восьмого скликання був головою Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. У березні 2016 року одержав військове звання генерал-лейтенанта. Одружений, виховує двох дочок. У Раді восьмого скликання був головою Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. У березні 2016 року одержав військове звання генерал-лейтенанта. Одружений, виховує двох дочок. У Раді восьмого скликання був головою Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. У березні 2016 року одержав військове звання генерал-лейтенанта. Одружений, виховує двох дочок.

Доходи і майно: згідно з декларацією Андрія Кожем’якіна за 2018 рік, йому належить квартира в Києві на 271 кв.м. і гараж на 13 кв.м. Його дружина задекларувала кілька об’єктів нерухомості і земельну ділянку. Родині Кожем’якін також належать автомоблей Lexus GX 460 2011 року і Lexus RX 350 2009 року. У 2018 році Кожем’якін заробив 384 177 гривень – заробітна плата; 173 776 гривень – пенсія; 512 880 гривень – компенсація витрат; 8 039 539 гривень – дохід від відчуження майна. Сім’я зберігає готівкою близько 350 000 гривень, 112 000 доларів і 4 000 євро.

Олександр Завітневич, “Слуга народу”

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки

46 років, народився в Кіровоградській області. Після закінчення середньої школи навчався на факультеті радіоінженер Київського військового інституту управління та зв’язку. У 2012 році Олександр Завітневич разом з партнером став співзасновником і був обраний директором Смілянського ливарного заводу в Черкаській області. У 2016 році став співзасновником київського ТОВ “М.Т.І”, яким керує його дружина Наталя Завитневич. Цікаво, але Наталя була однокласницею шостого президента України Володимира Зеленського.

Доходи і майно: у Олександра в Києві квартира площею 74,9 кв.м. і земельну ділянку в 1001 кв.м. У дружини у власності лише два гаража і автомобіль Volvo XC60 2013 року. Так само у сім’ї будується будинок в столиці площею 462,4 кв.м. За 2018 рік Завитневич заробив 279 192 гривень. І ще майже 230 тисяч гривень отримав на дивіденди і інших додаткових заробітках. Готівковими коштами Олександр зберігає 850 тисяч гривень і 318 тисяч доларів. 

Андрій Клочко, “Слуга народу”

Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування

38 років, закінчив факультет електроніки НТУУ “Київський політехнічний інститут”, економічний факультет Української академії менеджменту і бізнесу. Аспірант Національної академії державного управління при президенті України. У 2015 році балотувався до Київради від партії “Відродження” за 27 округу як безпартійний. У 2014 році балотувався до Верховної Ради по 217 округу (Київ) від “Блоку лівих сил” як безпартійний. З 2017 року – виконавчий директор компанії “Хлебарській”. Обіймав посаду заступника директора з продажу ТОВ “Агропродекспорт”.

Доходи і майно: інформації немає.

Сергій Бабак, “Слуга народу”

Комітет з питань освіти, науки та інновацій

41 рік, народився в Києві, У Сергія Бабака чотири вищі освіти: юридичний факультет Університету новітніх технологій, економічні факультети в Київському національному економічному університеті та Університеті Нейпіра в Шотландії, спеціальність “Психологія” Ужгородського національного університету. І два вчені ступені – кандидат економічних наук і доктор технічних наук. В різний час він був проректором Університету новітніх технологій (зараз на сайті значиться як радник ректора), заступником Генерального секретаря Українського національного комітету Міжнародної торгової палати, директором Науково-технічного центру новітніх технологій НАН, заступником директора “Моргеоекоцентра НАН України” та членом Національного агентства з забезпечення якості вищої освіти. Не одружений, дітей немає, 

Доходи і майно: в декларації за 2018 рік Сергій Бабак вказав володіння: квартирою в Києві (162 кв, м.) І трьома земельними ділянками в Блиставице Київської області. Також у Бабака є дачний будиночок в Блиставице площею 193,2 кв.м., автомобілі BMW 520 2008 року, LADA 212140 2014 року, ВАЗ 21083 1990 року і мопед Honda CB650F 2015 року. За 2018 рік отримав близько 220 тис гривень доходу. На банківському рахунку зберігає 415 тисячі гривень, а готівкою – 300 тисяч гривень і 170 тисяч доларів.

Дмитро Лубинець, позафракційний

Комітет з питань прав людини, деокупацію і реінтеграції тимчасово окупованих територій, національних меншин і міжнаціональних відносин

38 років, народився в місті Волноваха Донецької області. Навчався на історичному факультеті Донецького національного університету, кафедра міжнародних відносин та зовнішньої політики. Отримав кваліфікацію фахівця з міжнародних відносин. З 2008 по 2013 рік навчався на юридичному факультеті Національної юридичної академії імені Ярослава Мудрого, судово-прокурорська спеціалізація. Отримав кваліфікацію спеціаліста правознавства. Юрист в КФГ “Практика”, колишній депутат міської ради Волновахи. З листопада 2014 року народний депутат Верховної Ради України VIII скликання (Блок Петра Порошенка). У червні 2019 року Дмитро Лубинець вийшов з фракції БПП. 21 липня 2019 року Дмитро Лубинець був обраний до Верховної Ради IX скликання по мажоритарному округу №60. Самовисуванець.

Доходи і майно: в декларації за 2018 рік вказані будинок в Волновасі Донецької області площею 64,5 кв.м., квартира в Волновасі в 80.7 кв.м., гараж і нежитлове приміщення. Там же у Лубинця дві земельні ділянки площею 888 і 20000 кв.м. Лубинець володіє чотирма автомоблей: Lexus GX 470 2008 року два RENAULT TRAFIC 2015 року та RENAULT TRAFIC 2016 року. За 2018 року Лубинець заробив 473 847 гривень. Готівкою зберігає трохи більше 1 мільйона гривень.

Ірина Венедиктова, “Слуга народу”

Комітет з питань правової політики

40 років, народилася в Харкові, вчилася на юридичному факультеті в ХНУ імені Каразіна. З 2005 року там же очолювала кафедру цивільно-правових дисциплін. Експерт з правових питань. Доктор юридичних наук. Член науково-консультативної ради Верховного Суду. Венедиктова подавала свою кандидатуру на посаду судді касаційного цивільного суду в складі Верховного суду України. Але  провалила  участь в конкурсі, отримавши бал “нижче мінімально допустимого”. Заміжня за Денисом Колесніковим, співробітником кіберполіції України. Сім’я виховує сина і дочку. 

Доходи і майно: згідно з декларацією за 2018 рік, у Венедиктової офіс в Харкові в 150 кв.м. і паркомісце в 15.7 кв.м. У Харківській області Венедиктової належить земельна ділянка в 1500 кв.м. і будинок в 387.5 кв.м. Також вона володіє автомобілем Porsche Cayenne 2013 року. За минулий рік Ірина заробила 193 206 гривень. Інші доходи склали 208 781 гривень. На банківських рахунках: 32 541 гривень і 5347 євро. Готівкою – 550 тисяч гривень.

Денис Монастирський, “Слуга народу”

Комітет з питань правоохоронної діяльності

39 років, народився в Хмельницькому. Закінчив юридичний факультет Хмельницького університету управління та права. Кандидат юридичних наук. Пізніше викладав там же. Очолював відділ з питань законотворчості і наукових експертиз. Має досвід роботи в юридичних компаніях. Експерт програми реформування правоохоронної і судової систем аналітичного центру “Український інститут майбутнього”. Член Головної ради Українського товариства охорони пам’яток історії та культури. Секретар Конкурсної комісії щодо формування Державного бюро розслідувань. У 2013 році був визнаний кращим волонтером року за результатами Національного конкурсу “Волонтер року”.

Доходи і майно: інформації немає.

Сергій Кальченко, “Слуга народу”

Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи ВР

54 роки, навчався в КПІ, спеціальність – інженер електронної техніки і в Національній юридичній академії України імені Ярослава Мудрого, де вивчав спеціальність “Правознавство”. Після випуску отримав диплом юриста-спеціаліста. З 1993 по 2001 рік працював заступником виконавчого директора, директором програм і виконавчим директором Української Правничої Фундації. Між 2001 і 2006 роками був експертом проектів “Вибори та політичні процеси” і “Сприяння організації виборів в Україні” при компанії Development Associates, Inc. В Ході роботи над цими проектами – в 2004 став співавтором посібника для членів дільничних виборчих комісій на виборах президента України. У 2002 році Кальченко став помічником Народного депутата України від партії “Наша Україна” Юрія Ключковського. З 2007 року почав кар’єру юриста, протягом 10 років був старшим юристом в адвокатських компаніях. У 2016 році став одним із засновників юридичної компанії “Катеринчук, Моор і партнери”. У 2017 році заснував з чотирма партнерами адвокатське об’єднання Hillmont Partners.

Доходи і майно:  Сергій має квартиру в Києві площею 98,8 кв.м. і земельну ділянку в спільній власності (60%) в Київській області размерм – 0,57 кв.м. У Кальченко є автомобіль Volkswagen Tiguan 2013 року. За 2018 рік Сергій заробив 44 802 гривень, додатковий дохід склав – 492 698 гривень. У банку зберігаються: 5954 євро і 14 949 гривень, готівкою 86 998 евро, 68 тисяч доларів і 182 тисяч гривень.

Нестор Шуфрич, ОТЗЖ

Комітет з питань свободи слова

52 роки, народився в Ужгороді, навчався в Ужгородському університеті, спеціальність – історик. Працював перекладачем. У 1996 році Шуфрич став членом Соціал-демократичної партії України (об’єднаної). До 1998 року партійною драбиною піднявся до члена політради, а в 2003 році став заступником голови СДПУ (о). Шуфрич чотири рази обирався народним депутатом України – до Верховної Ради III, IV, VI і VII скликань. У грудні 2006 року Шуфрич отримав портфель міністра з питань надзвичайних ситуацій в уряді Віктора Януковича. У березні 2010 року повернувся на пост глави МНС в уряді Миколи Азарова. Однак уже в липні того ж року був зміщений і призначений заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони Раїси Богатирьової. З грудня 2012 року – народний депутат України VII скликання від Партії регіонів. За результатами позачергових виборів Верховної Ради, що відбулися 26 жовтня 2014 року, став народним депутатом України VIIІ скликання від партії Опозиційний блок (№7 в списку). У листопаді 2017 року набрав партію “За життя”, засновану Вадимом Рабиновичем, а на позачергових парламентських виборах пройшов у Раду за списком “Об’єднаної платформи – За життя”. Володів футбольним клубом “Говерла”. Був двічі одружений. У Шуфрича два сина. Був двічі одружений. У Шуфрича два сина. Був двічі одружений. У Шуфрича два сина.

Доходи і майно:в декларації за 2018 рік вказав навіть тумбочки і полички. У Шуфрича 6 земельних ділянок: два в Козині, Київська область, два в Закарпатській області та два в самому Ужгороді. В Ужгороді та Києві у Шуфрича є по особняку. Також у Нестора Івановича дві квартири в Ужгороді і сім квартир в Києві. Нежитлових приміщень в столиці – три, а також є чотири гаража. Крім цього, комплекс площею 969 кв.м. в Закарпатській області. Задекларував Шуфрич також запонки, колекції живопису та старовинного фарфору. Володіє він і солідною колекцією вогнепальної зброї – 156 одиниць і холодного – 658 одиниць. А також у Нестора Івановича є чоловіче хутряне пальто Brioni і колекція старовинних ікон – 51 одиниця. Автомобілів теж багато: Land Rover Defender 2008 року, Mercedes-Benz G350 2013 року, Toyota 4 Runner 2012 року і три BMW X5 (2012, 2013 і 2014 років випуску). За 2018 рік Нестор Іванович заробив 422 966 гривень і ще 20 тисяч гривень додаткового доходу. У банку зберігає: 9400 гривень, 9524 доларів і 16 315 євро. Готівкою: 2.4 мільйонів доларів, 2,7 мільйона євро і 588 780 гривень. Позичив Шуфрич третім особам майже 16, 5 мільйонів гривень. 

Галина Третьякова, “Слуга народу”

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів

56 років, народилася в Казахській РСР. Після того як закінчила середню школу, її сім’я переїхала до Харкова. Третьякова закінчила авіаційний інститут, отримавши спеціальність “інженер-механік авіаційних двигунів”. Згодом навчалася в Міжнародному інституті ринкових відносин і підприємництва. Також закінчила Інститут міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка. Галина Третьякова в різний час входила до складу громадських рад при міністерствах (Міністерство охорони здоров’я, Міністерство соціальної політики, Міністерство фінансів і Міністерство доходів і зборів України). Була членом правління Пенсійного фонду України. У 2017 році заснувала і очолила громадську організацію “Інститут цивільних свобод”. Також була експертом в проекті “Реанімаційний пакет реформ”.

Доходи і майно: у Галини задекларовані дві квартири в Києві і одна ще в процесі будівництва. Також є два автомобілі: CITROEN C4 PICASSO 2009 року і CITROEN GRAND C4 PICASSO 2016 року. Заробила за минулий рік – 570 286 гривень. Пенсійні внески – 13 634 гривень. У банку зберігає 42 215 гривень, готівкою – 10 тисяч доларів і 50 тисяч гривень.

Юрій Кисіль, “Слуга народу”

Комітет з питань транспорту та інфраструктури

56 років, народився в Кривому Розі, де спочатку здобув середню освіту, а потім вступив до Криворізького гірничорудний інститут на спеціальність “Промислове та цивільне будівництво”. Працював начальником виробничих цехів у виробничому об’єднанні “Крівбасбудіндустрія”. Пізніше об’єднання було переформатовано в ТОВ “Растр”, де Кисіль займав посаду директора до 26 серпня 2019 року. Компанія займається виробництвом розчинних і бетонних сумішей, а також бетонних блоків. Нагороджувався відзнаками міськради Кривого Рогу в день будівельника, в 2015 році отримав орден “За заслуги перед містом” III ступеня. Про сімейний стан інформації немає.

Доходи і майно: Юрій Кисіль є співвласником будівельної компанії ТОВ “Біант”, яка була зареєстрована в грудні 2003 року.

Данило Гетманцев, “Слуга народу”

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики

41 рік, народився в Києві навчався на юридичному факультеті КНУ імені Шевченка. З 2000 по 2006 роки працював в цьому вузі на посаді асистента. З 2007 по 2013 роки – доцент кафедри конституційного та адміністративного права, був професором кафедри фінансового права. Є фахівцем з питань адміністрування податків, впровадження електронного адміністрування і захисту платників податків. Гетманцев був помічником на громадських засадах в трьох скликаннях у нардепа від Партії регіонів Володимира Сівковича. У 2016 році Гетманцев балотувався на посаду судді Касаційного адміністративного суду в складі Верховного Суду. Однак безрезультатно. Увійшов до сотні кращих юристів України. Двічі ставав переможцем “Юридичної премії”. Був визнаний кращим викладачем юридичного факультету КНУ ім. Тараса Шевченка в 2013 році.

Доходи і майно:  згідно з декларацією за 2018 рік, у Данила квартира в Києві площею 59,95 кв.м. і дві земельні ділянки – у Красилівці Броварського району та в Козліве Київської області. Є годинник Rolex і Franck Muller, а також колекція картин. За 2018 рік Гетманцев заробив 564 604 гривень. У банку зберігає 43 592 гривень, один тисячу двісті двадцять дев’ять доларів і 11 700 євро. Готівкою – 55 тисяч гривень, 40 тисяч євро, 45 300 доларів.

Михайло Крячко, “Слуга народу”

Комітет з питань цифрової трансформації

Народився в Запоріжжі. Закінчив Гуманітарний університет “Запорізький інститут державного та муніципального управління”. 2003-2011 роках працював в управлінні праці та соціального захисту населення та в організаційному відділі апарату Запорізької обласної державної адміністрації. 2011-2014 роках – приватний підприємець, керівник освітнього проекту “Політичний практикум”. Керівник одного з найбільших digital-агентств в Україні – SMMSTUDIO. Одружений, виховує доньку. 

Доходи і майно:  у Михайла квартира в Запоріжжі, у спільній власності, судячи з усього, з братом. Проживає він у квартирі в Запоріжжі, що належить його дружині. Площа житла – 39,3 кв.м. У декларації за 2018 значиться квартира Михайла в Запоріжжі в процесі будівництва і знову в спільній власності. Зате є автомобіль – MITSUBISHI LANCER X 2008 року. За минулий рік Михайло заробив 1799 гривень, за зняття діяльності – 346 304 гривень і ще 1509 гривень відсотків і бонусів. Готівкою Крячко зберігає 450 тисяч гривень та 36 тисяч доларів, в банку – майже 62 тисяч гривень.

admin

Recent Posts

В Білій Церкві виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця

22 травня у ПК «Росава» відбудеться перший великий сольний концерт гурту 100лиця в Білій Церкві. …

3 тижні ago

У Білій Церкві 11-річного хлопчика на залізниці уразило струмом

16 квітня, в місті Біла Церква двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. Попередньо відомо, що…

3 тижні ago

Директорка дитячого садочку Білої Церкви ​​завдала 730 тис грн збитків громаді

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Білоцерківської окружної прокуратури колишній директорці дитячого садочка у Білоцерківському районі…

3 тижні ago

Медичний центр «ОН Клінік Біла Церква» змінив адресу та розширився!

Медичний центр «ОН Клінік Біла Церква» радо повідомляє про своє розширення та відкриття нових відділень,…

3 тижні ago

У Білій Церкві виступить співак CHEEV: гостей чекає оновлена програма та всім відомі хіти «Гарно так», «Мрієшся», «Оберігати»

12 травня у ПК «Росава» відбудеться великий концерт яскравого та талановитого CHEEV.  Початок концерту о…

4 тижні ago

Мер Білої Церкви Геннадій Дикий вступив до лав ЗСУ

Міський голова помідомив, що вступив до лав Збройних сил України. Також він зазначив,що є офіцером…

1 місяць ago