Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Ветерану російсько-української війни з Білої Церкви вручили ордер на квартиру
Ветерану російсько-української війни з Білої Церкви вручили ордер на квартиру
Середа 8 Грудня, 2021

Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна передала ордер на квартиру білоцерківському ветерану російсько-української війни Дмитру Трібою.

Про це повідомляє міністерство у справах ветеранів.

Дмитро Трібой родом з міста Біла Церква на Київщині. Брав участь у Революції Гідності, коли почалася війна – пішов захищати країну. Воював у складі 28-ї окремої механізованої бригади та 95-ї окремої десантно-штурмової бригади. У листопаді 2017 року Дмитро отримав важке кульове поранення під час виконання завдання з розвідки у селищі Верхньоторецьке (Донецька область). П’ять днів перебував у комі, пройшов тривале лікування й досі проходить реабілітацію.

У квітні 2018 року нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

«Сьогодні від імені Президента України мені приємно вручити вам сертифікат на отримання житла. Вірю, що ця подія – старт нового життя, – звернулася до Дмитра Трібоя та його матері Юлія Лапутіна. – Я завжди дякую хлопцям за те, що вони живі, і кажу, що краще у вас попереду. Ви багато чого пережили, те, що ви зробили для країни – це історія сучасної України та сучасних Героїв». 

Очільниця Мінветеранів розповіла, що питання забезпечення житлом Захисників стоїть гостро, однак керівництво держави робить все, щоб закрити чергу. Нагадаємо, 18 листопада на виконання доручення Президента України Володимира Зеленського керівник Офісу Глави держави вручив вісім ордерів на житло учасникам бойових дій, Захисникам, які водночас є внутрішньо переміщеними особами, і рідним військовослужбовців, загиблих під час захисту незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України.

«Завдяки комунікації з Президентом України, Прем’єр-міністром, Урядом наступного року у державному бюджеті виділено 5,5 мільярдів гривень, що дозволить забезпечити житлом 4 тисячі родин. Це – воїни, які отримали інвалідність внаслідок участі у бойових діях, родини загиблих Героїв, Захисники, які водночас є внутрішньо переміщеними особами», – зазначила Юлія Лапутіна. 

Також міністерка поінформувала Дмитра Трібоя та його мати про можливість отримання перекваліфікації та навчання для подальшої адаптації у мирне життя.

«Сьогодні ветеран – це захисник України, який має бути активним у громаді, і представляти у суспільстві еліту нації. Тому Мінветеранів працює над тим, щоб дати можливість усім Захисникам розвиватися та повертатися до мирного життя», – наголосила Юлія Лапутіна.

Ордер на квартиру – документ, який дозволяє заселитися в нерухомість державного житлового фонду.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors