Categories: Новини

Україну накрила друга хвиля безробіття: Шмигаль озвучив цифри

В Україні всього за місяць кількість безробітних зросла з 396 до 420 тис. осіб. На таку статистику, зокрема, вплинув карантин вихідного дня.

Про це в інтерв’ю “Українській правді” заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. За його словами, за весь період карантину в Україні працевлаштувалися 440 тис. осіб через центри зайнятості. “На різні місця і в різних галузях: і в агро, і в будівництві… Звичайно, “Велике будівництво” дало свій внесок сюди і значний”, – розповів Шмигаль.

Незважаючи на це, на самому початку карантину в Україні було всього 361 тис. офіційних безробітних (тих, хто звернувся до центрів зайнятості), а наразі вже 420 тис. осіб.

“Після карантину вихідного дня цифра виросла. Тобто ось відповідь: ВВП не постраждав, але ось люди, ми маємо другий пік звернень з безробіття: перший був після початку карантину”, – сказав Шмигаль. На погіршення ситуації вплинули: закінчення аграрного сезону, карантин вихідного дня.

Відзначимо, передусім унаслідок карантину вихідного дня постраждали співробітники сфери обслуговування, офіціанти, адміністратори кафе і ресторанів. Також карантин відобразився і на інші сфери: матеріальне становище українців погіршилося, унаслідок знизилися обороти в багатьох підприємців.

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль пообіцяв створити 500 тис. робочих місць. Водночас у своєму інтерв’ю глава Кабміну назвав своєю заслугою всіх працевлаштованих через центри зайнятості, хоча з їх допомогою знаходили співробітників і приватні підприємства.

admin

Recent Posts

В Білій Церкві виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця

22 травня у ПК «Росава» відбудеться перший великий сольний концерт гурту 100лиця в Білій Церкві. …

2 тижні ago

У Білій Церкві 11-річного хлопчика на залізниці уразило струмом

16 квітня, в місті Біла Церква двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. Попередньо відомо, що…

2 тижні ago

Директорка дитячого садочку Білої Церкви ​​завдала 730 тис грн збитків громаді

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Білоцерківської окружної прокуратури колишній директорці дитячого садочка у Білоцерківському районі…

3 тижні ago

Медичний центр «ОН Клінік Біла Церква» змінив адресу та розширився!

Медичний центр «ОН Клінік Біла Церква» радо повідомляє про своє розширення та відкриття нових відділень,…

3 тижні ago

У Білій Церкві виступить співак CHEEV: гостей чекає оновлена програма та всім відомі хіти «Гарно так», «Мрієшся», «Оберігати»

12 травня у ПК «Росава» відбудеться великий концерт яскравого та талановитого CHEEV.  Початок концерту о…

3 тижні ago

Мер Білої Церкви Геннадій Дикий вступив до лав ЗСУ

Міський голова помідомив, що вступив до лав Збройних сил України. Також він зазначив,що є офіцером…

1 місяць ago