У Білій Церкві очікують військового після п’яти років полону (Відео)

Білоцерківська рідня полоненого військового Богдана Пантюшенка мріє побачити та обійняти рідного сина та чоловіка. Протягом останніх кількох тижнів із різних джерел надходить інформація про повернення бранців з тюрем окупованого Донбасу.

Як повідомляє 24 канал, дружина військовополоненого Богдана Пантюшенка розповіла, що востаннє чоловіка бачила у новорічну ніч 2015 року, а наступного дня – 1 січня, він відправився в зону проведення бойових дій.

Проте вже 18 січня 2015 року військовий потрапив у полон озброєних бойовиків під час виконання бойового завдання в селищі Спартак, неподалік Донецького аеропорту.

На той час вони були одружені лише рік, і як розповідала дружина, від військової служби його ніхто з рідних не відмовляв,

Налаштована сім’я дуже патріотично. Батько військовий у минулому, брат також. Він відразу сказав, якщо мені прийде повістка, я обов’язково піду, – пригадала дружина полоненого Вікторія Пантюшенко.

Листи в СІЗО родина полоненого неодноразово передавала Червоним Хрестом, проте там не хотіли приймати пошту. Почути голос рідного чоловіка телефоном вдавалося лише раз на рік. Востаннє Богдан Пантюшенко дзвонив у вересні 2019 року.

Коли їх перевели з СІЗО в Макіївську колонію, Богдан сказав: “Мене засудили на 18 років, відбувся суд. Ми сподіваємось, якщо відбувся суд значить нас готують до обміну”,
– розповіла дружина полоненого Вікторія Пантюшенко.

Єдине, що дозволили російські найманці – це пересилати продукти харчування раз на півтора місяця. Батьки та дружина бранця дуже часто виходили на акції і робили все для того, щоб про їнього Богдана не забули.

У 2017 році він був у списках на обмін, але терористи вирішили військового не віддавати.

Рідня полоненого Богдана бачила його кілька разів у сюжетах російських пропагандистів. Останній вийшов одразу після зустрічі в нормандському форматі. “Нам сказали, що до нового року домовлено, що звільнення має відбутись. Офіційно нас мають попередити можливо за декілька діб”, – додала дружина полоненого Вікторія Пантюшенко.

У полоні він зустрів п’ять своїх днів народження. Рідні сподіваються, що і новий рік, і наступний 36-й день народження Богдана вони святкуватимуть разом у рідному місті Біла Церква.

admin

Recent Posts

В Білій Церкві виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця

22 травня у ПК «Росава» відбудеться перший великий сольний концерт гурту 100лиця в Білій Церкві. …

5 днів ago

У Білій Церкві 11-річного хлопчика на залізниці уразило струмом

16 квітня, в місті Біла Церква двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. Попередньо відомо, що…

1 тиждень ago

Директорка дитячого садочку Білої Церкви ​​завдала 730 тис грн збитків громаді

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Білоцерківської окружної прокуратури колишній директорці дитячого садочка у Білоцерківському районі…

1 тиждень ago

Медичний центр «ОН Клінік Біла Церква» змінив адресу та розширився!

Медичний центр «ОН Клінік Біла Церква» радо повідомляє про своє розширення та відкриття нових відділень,…

1 тиждень ago

У Білій Церкві виступить співак CHEEV: гостей чекає оновлена програма та всім відомі хіти «Гарно так», «Мрієшся», «Оберігати»

12 травня у ПК «Росава» відбудеться великий концерт яскравого та талановитого CHEEV.  Початок концерту о…

2 тижні ago

Мер Білої Церкви Геннадій Дикий вступив до лав ЗСУ

Міський голова помідомив, що вступив до лав Збройних сил України. Також він зазначив,що є офіцером…

4 тижні ago