Categories: Новини

У Білій Церкві відкрили ігровий майданчик для особливих діток

18 грудня, напередодні дня Святого Миколая, на території Комунальної установи Білоцерківської міської ради “Інклюзивно-ресурний центр №1” відбулося урочисте відкриття дитячого ігрового майданчика.

Про це повідомила пресслужба Білоцерківської міської ради.

Гойдалка, гірки, розвивальні комплекси, пісочниця відтепер слугуватимуть для дітлахів з особливим освітніми потребами, які обслуговуються в інклюзивно-ресурсному центрі № 1, котрий успішно й результативно працює  в місті вже третій рік.

На урочисте відкриття завітали міський голова Геннадій Дикий, заступник міського голови Катерина Возненко та начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрій Петрик.

«У нашому місті функціонують два інклюзивно-ресурсні центри, адже, наразі, є потреба в установах, які б забезпечували права дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, на проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини,  надання психолого-педагогічної допомоги та забезпечення їх системного кваліфікованого супроводження.

“Інклюзивно-ресурний центр №1”, знаходиться на масиві Леваневського. Фахівці центру обстежили більше дві з половиною тисячі дітей за час роботи установи. Сорок п’ять дітей практично щодня тут займаються, це діти, які потребують особливої уваги. Крім навчання малечі потрібні й розваги, рухливі ігри, тому за ініціативи керівника закладу, міська ради виділила кошти на будівництво даного майданчика. Ми й надалі розвиватимемо напрямок роботи із всебічної підтримки особливих діток  нашої громади», – зауважив Геннадій Дикий.

Міський голова вручив директору Комунальної установи Білоцерківської міської ради «Інклюзивно-ресурсний центр №1» Лесі Руденко подяку міської ради та її виконавчого комітету за високий професіональний рівень управлінської діяльності з  організації якісної роботи установи, невтомну працю щодо створення розвивального освітнього й корекційного середовища для дітей з особливими потребами, креативніть, невичерпну енергію, небайдужість, активну громадянську позицію  і відданість обраній справі.

З нагоди дня Святого Миколая дітки отримали від міського голови солодкі подарунки.

Отож, від сьогодні в дітлахів з’явилося місце, де вони можуть відпочивати та гратися. Усе це сприятиме зміцненню їхнього здоров’я та психологічній реабілітації.

admin

Recent Posts

В Білій Церкві виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця

22 травня у ПК «Росава» відбудеться перший великий сольний концерт гурту 100лиця в Білій Церкві. …

2 тижні ago

У Білій Церкві 11-річного хлопчика на залізниці уразило струмом

16 квітня, в місті Біла Церква двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. Попередньо відомо, що…

3 тижні ago

Директорка дитячого садочку Білої Церкви ​​завдала 730 тис грн збитків громаді

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Білоцерківської окружної прокуратури колишній директорці дитячого садочка у Білоцерківському районі…

3 тижні ago

Медичний центр «ОН Клінік Біла Церква» змінив адресу та розширився!

Медичний центр «ОН Клінік Біла Церква» радо повідомляє про своє розширення та відкриття нових відділень,…

3 тижні ago

У Білій Церкві виступить співак CHEEV: гостей чекає оновлена програма та всім відомі хіти «Гарно так», «Мрієшся», «Оберігати»

12 травня у ПК «Росава» відбудеться великий концерт яскравого та талановитого CHEEV.  Початок концерту о…

3 тижні ago

Мер Білої Церкви Геннадій Дикий вступив до лав ЗСУ

Міський голова помідомив, що вступив до лав Збройних сил України. Також він зазначив,що є офіцером…

1 місяць ago