У Білій Церкві учням 5-11 класів з 22 листопада дозволили повернутись за парти: проте повернуться не всі

Невеліка кількість шкіл розпочне освітній процес з понеділка. У Білій Церкві з 22 листопада заклади загальної середньої освіти матимуть змогу продовжити навчання в очній формі для школярів 5-11 класів. Проте – лише ті, в яких 100% вакцинованого персоналу. А це 5 закладів освіти із 40.

Ті заклади освіти, в яких ще кілька осіб чекають другу дозу вакцинації, мають завершити цей процес, але це питання надається на відповідальність керівника закладу освіту, і при повній вакцинації – заклад відновить свою роботу в очному режимі.

Відтак, з понеділка 22 листопада на очне навчання виходять такі школи:

  • 23 школа, але вона початкова
  • “Казка” на Таращанському масиві
  • ліцей МАН
  • 1 вечірня школа
  • 2 вечірня школа

Відповідне рішення було прийняте сьогодні на засіданні виконавчого комітету Білої Церкви.

Юрій Петрик повідомив, що в Білій Церкві тількі в окремих закладах є 100% відсоткове охоплення щепленнями двама дозами. Тому поки не всі зможуть приступити до навчання в очному режимі.

На рівні кожного закладу освіти буде прийматись персональне рішення, коли безпосередньо розпочнеться очне навчання в їхньому закладі.

Із 23 тисяч дітей у Білій Церкві, хворіє на коронавірус 41 дитина. Із 4800 вчителів, 7 хворих вчителів. Загалом 57 невакцинованих осіб відсторонено від роботи. Є також ті, хто щепився лише 1 раз.

Як зазначив начальник управління освіти і науки БМР Юрій Петрик, це не несе загрози освітньому процесу. Невеліка кількість закладів розпочне освітній процес з понеділка.

Як повідомила Інна Новогребельська тиждень тому хворими на коронавірус у Білій Церкві було 57 дітей, на сьогодні – 41 дитина лікується амбулаторно. Ситуація з ковідом стабілізована. Всього 937 осіб перебувають на амбулаторному лікуванні. 51 тисяча дорослих білоцерківців вакциновано двічі. Всього в місті 182 тисячі дорослого населення.

Рішенням визначено, що з 22 листопада 2021 року буде:

  • дозволено організацію освітнього процесу за очною формою для 5-11 класів закладів загальної середньої освіти, у тому числі і Білоцерківської спеціальної школи № 19, усі працівники яких мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації; чи міжнародний, внутрішній сертифікат або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини або двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія), відповідно до постанови головного державного санітарного лікаря від 06 вересня 2021 року № 10.

Також дозволена робота закладів позашкільної освіти, дитячо-юнацьких спортивних шкіл, шкіл мистецтв; дозволені індивідуальні консультації з учнями 5-11 класів з метою їх підготовки до написання науково-дослідницьких робіт МАН, творчих конкурсів, олімпіад тощо. Дозволена робота спортивних секцій на базі загальної та середньої освіти.

admin

Recent Posts

В Білій Церкві виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця

22 травня у ПК «Росава» відбудеться перший великий сольний концерт гурту 100лиця в Білій Церкві. …

7 днів ago

У Білій Церкві 11-річного хлопчика на залізниці уразило струмом

16 квітня, в місті Біла Церква двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. Попередньо відомо, що…

2 тижні ago

Директорка дитячого садочку Білої Церкви ​​завдала 730 тис грн збитків громаді

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Білоцерківської окружної прокуратури колишній директорці дитячого садочка у Білоцерківському районі…

2 тижні ago

Медичний центр «ОН Клінік Біла Церква» змінив адресу та розширився!

Медичний центр «ОН Клінік Біла Церква» радо повідомляє про своє розширення та відкриття нових відділень,…

2 тижні ago

У Білій Церкві виступить співак CHEEV: гостей чекає оновлена програма та всім відомі хіти «Гарно так», «Мрієшся», «Оберігати»

12 травня у ПК «Росава» відбудеться великий концерт яскравого та талановитого CHEEV.  Початок концерту о…

2 тижні ago

Мер Білої Церкви Геннадій Дикий вступив до лав ЗСУ

Міський голова помідомив, що вступив до лав Збройних сил України. Також він зазначив,що є офіцером…

1 місяць ago