Categories: Новини

У Білій Церкві презентуватимуть серію видань “Місто, з якого почалася війна”

20 жовтня о 14:00  за адресою вулиця Ярослава Мудрого, 37 (приміщення Білоцерківського гуманітарно-педагогічного коледжу) відбудеться презентаціявидань «Місто, з якого почалася війна», присвячених проблемі порушень прав людини, які відбувалися під час захоплення та окупації Слов’янська з 12 квітня по 5 липня 2014 року.

Слов’янськ не просто місто, з якого почалася війна на Сході України, – події в ньому стали рольовою моделлю для захоплення інших міст Донбасу.

Під час презентації правозахисники розкажуть про особливості життя міста в умовах окупації, діяльність незаконних збройних формувань, підконтрольних РФ та безпосередньо командувачу Ігорю Гіркіну; переслідування мешканців міста за релігійні переконання; залучення неповнолітніх осіб до збройних формувань; проблеми обстрілів та мінування об’єктів цивільної інфраструктури. Також автори видання висвітлять розгортання проросійської пропаганди в місті та проблему пошуку шляхів примирення в громаді після відновлення урядового контролю над Слов’янськом.

Чому ж саме досвід Слов’янська є таким важливим для розуміння війни та процесів примирення на Сході України? Відповідь на це питання намагатимуться дати представники громадських організацій:

Видання «Місто, з якого почалася війна» підготували Східноукраїнський центр громадських ініціатив, БФ «Восток SOS», Правозахисний центр громадських досліджень, ГО «Молода Просвіта Прикарпаття», ГО «Громадський комітет захисту конституційних прав і свобод громадян», які є членами Коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі», за підтримки Kurve Wustrow – Centre for Training and Networking in Nonviolent Action в рамках програми «Громадянська служба миру», яка фінансується Федеральним урядом Німеччини.Видання «Місто, з якого почалася війна: на головну роль призначено…» підготовлено та представлено УГСПЛ за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Права людини в дії».Захід буде організовано з дотриманням всіх протиепідемічних рекомендацій Центру громадського здоров’я МОЗ України.  


Подія в Фейсбук: https://www.facebook.com/events/281821889514911/

admin

Recent Posts

В Білій Церкві виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця

22 травня у ПК «Росава» відбудеться перший великий сольний концерт гурту 100лиця в Білій Церкві. …

2 тижні ago

У Білій Церкві 11-річного хлопчика на залізниці уразило струмом

16 квітня, в місті Біла Церква двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. Попередньо відомо, що…

3 тижні ago

Директорка дитячого садочку Білої Церкви ​​завдала 730 тис грн збитків громаді

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Білоцерківської окружної прокуратури колишній директорці дитячого садочка у Білоцерківському районі…

3 тижні ago

Медичний центр «ОН Клінік Біла Церква» змінив адресу та розширився!

Медичний центр «ОН Клінік Біла Церква» радо повідомляє про своє розширення та відкриття нових відділень,…

3 тижні ago

У Білій Церкві виступить співак CHEEV: гостей чекає оновлена програма та всім відомі хіти «Гарно так», «Мрієшся», «Оберігати»

12 травня у ПК «Росава» відбудеться великий концерт яскравого та талановитого CHEEV.  Початок концерту о…

3 тижні ago

Мер Білої Церкви Геннадій Дикий вступив до лав ЗСУ

Міський голова помідомив, що вступив до лав Збройних сил України. Також він зазначив,що є офіцером…

1 місяць ago