Categories: Новини

ТОП-5 порад з енергоефективності від “ДТЕК Київські регіональні електромережі”

ДТЕК Київські регіональні електромережі розповіли, як уникнути негараздів, що можуть статися від перевантаження електричних мереж.

В осінньо-зимовий період навантаження на електромережі збільшується в рази – користувачі одночасно вмикають всю електротехніку в своїх оселях, через що трапляються аварії що живлять квартири, будинки та цілі райони.

ДТЕК Київські регіональні електромережі застерігає про ризики перевантаження електричних мереж в осінньо-зимовий сезон та пропонує ТОП-5 порад з енергоефективності:

  • При покупці побутових електроприладів обирайте енергоефективні пристрої. Як правило, споживана потужність приладу вказана виробником – чим менше, тим краще. Особливу увагу варто приділяти енерговитратним пристроям: конвекторам, електропечам, холодильникам, бойлерам, електрочайникам та праскам.
  • Розподіляйте навантаження. Вмикайте найбільш енергоємні прилади по черзі. Особливо це важливо для будинків, які побудовані до 2000 року. Внутрішньобудинкові мережі цих будинків, як правило, не розраховані на високі навантаження в мережі.
  • Намагайтеся уникати пікових годин навантажень. Зазвичай це час з 7:00 до 11:00 та з 20:00 до 22:00. У ці години доводиться пік одночасної навантаження на мережі та перевищення, як в окремо взятій квартирі, так і в районі.
  • Перейдіть на нічний режим енергоспоживання. За можливості використовуйте опалювальні прилади, посудомийні машини і пральні машини в нічні години. Це дозволить уникнути аварійних сплесків навантаження і заощадити до 50% на «нічному» тарифі.
  • Майте контакти електрика, адже якщо проблема у межах будинку, це питання має вирішувати відповідальний за внутрішньобудинкову мережу: балансоутримувач чи управитель вашого будинку (ОСББ, управлінська компанія, тощо) – у квартирі; власник житла – у приватному будинку.

У разі відключення світла через перевантаження: вимкніть усі енерговитратні прилади й ввімкніть «автомат». Якщо продовжує вибивати світло, необхідно звернутися до електрика. Не намагайтеся здійснити ремонт самостійно, це небезпечно!

admin

Recent Posts

В Білій Церкві виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця

22 травня у ПК «Росава» відбудеться перший великий сольний концерт гурту 100лиця в Білій Церкві. …

2 тижні ago

У Білій Церкві 11-річного хлопчика на залізниці уразило струмом

16 квітня, в місті Біла Церква двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. Попередньо відомо, що…

3 тижні ago

Директорка дитячого садочку Білої Церкви ​​завдала 730 тис грн збитків громаді

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Білоцерківської окружної прокуратури колишній директорці дитячого садочка у Білоцерківському районі…

3 тижні ago

Медичний центр «ОН Клінік Біла Церква» змінив адресу та розширився!

Медичний центр «ОН Клінік Біла Церква» радо повідомляє про своє розширення та відкриття нових відділень,…

3 тижні ago

У Білій Церкві виступить співак CHEEV: гостей чекає оновлена програма та всім відомі хіти «Гарно так», «Мрієшся», «Оберігати»

12 травня у ПК «Росава» відбудеться великий концерт яскравого та талановитого CHEEV.  Початок концерту о…

3 тижні ago

Мер Білої Церкви Геннадій Дикий вступив до лав ЗСУ

Міський голова помідомив, що вступив до лав Збройних сил України. Також він зазначив,що є офіцером…

1 місяць ago