Categories: Новини

Співпраця з GIZ – інноваційний розвиток малого і середнього підприємництва у Білій Церкві

17 грудня за участю міського голови Геннадія Дикого відбулася онлайн зустріч в рамках співробітництва з проєктом «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що реалізується за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ).

Зустріч відбулася за підсумками конкурсного відбору, в результаті якого Білоцерківська міська територіальна громада була визначена «пілотною»  для впровадження спільного проєкту за пріоритетним напрямком «Інноваційний розвиток».

У ході зустрічі відбувся діалог ключових партнерів у сфері інноваційного розвитку малого і середнього підприємництва та креативних індустрій Білоцерківської міської територіальної громади.

Передбачається, що протягом 2022-2023 років за участю партнерів буде впроваджений проект «Інноваційний розвиток малого і середнього підприємництва та креативних індустрій Білоцерківської міської територіальної громади в рамках співпраці з GIZ».

Головною метою даного проєкту є створення унікальних сприятливих умов для інноваційного розвитку малого і середнього підприємництва  в межах Білоцерківської міської територіальної громади.

Основні напрямки проєкту:

–        Створення Інноваційного хабу «Creative Space»

–        Розробка стратегії  SMART-спеціалізації громади

–        Ваучерна підтримка інноваційного бізнесу

–        Розвиток кластерних ініціатив, а саме створення таких кластерів, як меблевий кластер; аграрний (біотехнологічний) кластер та авіаційний кластер.

За підсумками онлайн зустрічі був підписаний Меморандум про співпрацю між Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ) та Білоцерківською міською радою в особі міського голови Геннадія Дикого.

Метою співпраці є посилення системи муніципальної підтримки місцевого бізнесу та допомога у впровадженні визначених заходів з розвитку мікро, малого та середнього підприємництва (MМСП).

У межах співпраці GIZ надаватиме необхідні послуги з розвитку спроможності та дорадництва представникам органів місцевого самоврядування, місцевих організацій підтримки бізнесу, відповідних неурядових організацій та місцевих підприємств, зосереджуючись на обраному пріоритеті – інноваційному розвитку Білоцерківської громади.

admin

Recent Posts

В Білій Церкві виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця

22 травня у ПК «Росава» відбудеться перший великий сольний концерт гурту 100лиця в Білій Церкві. …

7 днів ago

У Білій Церкві 11-річного хлопчика на залізниці уразило струмом

16 квітня, в місті Біла Церква двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. Попередньо відомо, що…

2 тижні ago

Директорка дитячого садочку Білої Церкви ​​завдала 730 тис грн збитків громаді

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Білоцерківської окружної прокуратури колишній директорці дитячого садочка у Білоцерківському районі…

2 тижні ago

Медичний центр «ОН Клінік Біла Церква» змінив адресу та розширився!

Медичний центр «ОН Клінік Біла Церква» радо повідомляє про своє розширення та відкриття нових відділень,…

2 тижні ago

У Білій Церкві виступить співак CHEEV: гостей чекає оновлена програма та всім відомі хіти «Гарно так», «Мрієшся», «Оберігати»

12 травня у ПК «Росава» відбудеться великий концерт яскравого та талановитого CHEEV.  Початок концерту о…

2 тижні ago

Мер Білої Церкви Геннадій Дикий вступив до лав ЗСУ

Міський голова помідомив, що вступив до лав Збройних сил України. Також він зазначив,що є офіцером…

4 тижні ago