Пункти вакцинації у Білій Церкві

На засіданні штабу з ліквідації наслідків пандемії COVID-19, яке відбулося 10 червня під головуванням першого заступника міського голови Інни Новогребельської, було розглянуто питання щодо створення у Білій Церкві єдиного пункту вакцинації, анонсованого керівництвом області.

Ніна Головенко, начальник штабу з ліквідації наслідків НС:

Центри вакцинації можуть бути створені на рівні міст мільйонників. А Біла Церква, яка має більше 200 тис населення, не підпадає під дію документів МОЗ, які це регламентують, тому в місті існують не центри вакцинації, а пункти вакцинації, які розгорнуті на базі наших центрів сімейної медицини.

Щеплення від коронавірусу у місті організоване згідно чинного законодавства та відбувається у декількох пунктах вакцинації.

Людмила Черненко, головний лікар ПМСД №1:

В центрі первинної медико-санітарної допомоги №1 відкриті і функціонують два станціонарні пункти щеплень, які відповідають всім вимогам встановлених законом. Стаціонарні пункти щеплень функціонують за адресою вул. Івана Мазепи, 65а і вул. Ярослава Мудрого, 49.

Руслана Люта, заступник головного лікаря ПМСД №2

В центрі первинної медико-санітарної допомоги №2 працює два стаціонарних пункти щеплення за адресами вул. Леваневського, 63 та вул. Шевченка, 69. Пункти працюють за певним графіком, який можна дізнатись у реєстратурі.

У жителів громади, які не підпадають під категорії «дорожної карти», тобто не є медичними працівниками, військовими, освітянами, працівниками соціальної сфери чи людьми похилого віку, але мають бажання вакцинуватися, є така можливість. Це можна зробити за допомогою додатку «Дія» чи зателефонувавши на гарячу лінію МОЗ.

Їх буде поставлено в чергу і, за наявності вільних доз вакцини в їхньому регіоні, викликано та провакциновано.

Варто зазначити, що щеплення відбувається трьома видами вакцин і кожен вид вакцини застосовується для певної категорії мешканців, згідно «дорожної карти».

Так, вакциною Пфайзер щеплюють медичних працівників та освітян. Вакциною АстраЗенека відбувається ревакцинація раніше щеплених громадян, а вакциною Коронавак щеплюють тих бажаючих, які записалися через додаток «Дія» або через дзвінок на гарячу лінію МОЗ.

Будьте здоровими та користуйтеся можливистями запобігти інфекції коронавірусу.

admin

Recent Posts

В Білій Церкві виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця

22 травня у ПК «Росава» відбудеться перший великий сольний концерт гурту 100лиця в Білій Церкві. …

7 днів ago

У Білій Церкві 11-річного хлопчика на залізниці уразило струмом

16 квітня, в місті Біла Церква двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. Попередньо відомо, що…

2 тижні ago

Директорка дитячого садочку Білої Церкви ​​завдала 730 тис грн збитків громаді

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Білоцерківської окружної прокуратури колишній директорці дитячого садочка у Білоцерківському районі…

2 тижні ago

Медичний центр «ОН Клінік Біла Церква» змінив адресу та розширився!

Медичний центр «ОН Клінік Біла Церква» радо повідомляє про своє розширення та відкриття нових відділень,…

2 тижні ago

У Білій Церкві виступить співак CHEEV: гостей чекає оновлена програма та всім відомі хіти «Гарно так», «Мрієшся», «Оберігати»

12 травня у ПК «Росава» відбудеться великий концерт яскравого та талановитого CHEEV.  Початок концерту о…

2 тижні ago

Мер Білої Церкви Геннадій Дикий вступив до лав ЗСУ

Міський голова помідомив, що вступив до лав Збройних сил України. Також він зазначив,що є офіцером…

4 тижні ago