Categories: Новини

Простий рецепт чудових імбирних пряників

Імбирні пряники – це різновид пряного печива з глазур’ю, яке традиційно готують до новорічних свят.

Представляємо дуже простий рецепт чудових імбирних пряників на вершковому маслі.

Особливістю такої солодкої випічки є наявність імбиру, гвоздики, кориці і мускатного горіха. Саме цей набір прянощів надає пряникам їх неповторний різдвяний смак.

Приготування:

1. У миску насипаємо цукор і додаємо до нього розм’якшене вершкове масло. Також додаємо дрібку солі. Вмикаємо блендер і збиваємо масло з цукром до стану однорідної маси.

2. Як тільки ви зіб’єте масло з цукром до стану білої маси, додаємо в миску мед. Якщо у вас старий зацукрований мед, краще попередньо трохи розтопити його на водяній бані. Вмикаємо міксер і знову все перемішуємо.

3. У миску з тістом вбиваємо одне сире яйце кімнатної температури. Збиваємо тісто доти, доки яйце повністю не розчиниться в загальній масі.

4. Додаємо в тісто спеції. Обов’язкова умова — спеції мають бути меленими. В жодному разі не використовуйте цілу гвоздику або свіжий імбир, натертий на тертці. Ще раз вимішуємо наше тісто.

5. Додаємо в тісто какао і знову все перемішуємо.

6. Просіваємо борошно, з’єднуємо його з розпушувачем і вводимо в тісто невеликими порціями. Кожну нову порцію борошна вводимо в тісто тільки після того, як добре перемішали попередню.

7. Готове тісто загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник мінімум на одну годину.

8. Через годину дістаємо тісто з холодильника. Розкатуємо його в пласт товщиною не більше 1 сантиметра і за допомогою формочок вирізаємо різне печиво. Якщо у вас немає спеціальних формочок для печива, можете просто нарізати тісто ножем на квадрати або за допомогою склянки зробити печиво круглої форми.

9. Перекладаємо печиво на деко, застелене пергаментним папером і випікаємо не більше 10 хвилин. Духовка має бути попередньо розігріта до 180 градусів.

10. Готове печиво викладаємо на решітку і чекаємо коли воно повністю охолоне.

11. Приготуємо глазур. Змішаємо в мисці цукрову пудру і білок одного яйця. Зіб’ємо цю масу міксером. Глазур готова.

12. Малюємо глазур’ю по холодному печиву, чекаємо коли глазур трохи підсохне і подаємо наш шедевр до столу.

admin

Recent Posts

В Білій Церкві виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця

22 травня у ПК «Росава» відбудеться перший великий сольний концерт гурту 100лиця в Білій Церкві. …

3 тижні ago

У Білій Церкві 11-річного хлопчика на залізниці уразило струмом

16 квітня, в місті Біла Церква двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. Попередньо відомо, що…

4 тижні ago

Директорка дитячого садочку Білої Церкви ​​завдала 730 тис грн збитків громаді

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Білоцерківської окружної прокуратури колишній директорці дитячого садочка у Білоцерківському районі…

4 тижні ago

Медичний центр «ОН Клінік Біла Церква» змінив адресу та розширився!

Медичний центр «ОН Клінік Біла Церква» радо повідомляє про своє розширення та відкриття нових відділень,…

4 тижні ago

У Білій Церкві виступить співак CHEEV: гостей чекає оновлена програма та всім відомі хіти «Гарно так», «Мрієшся», «Оберігати»

12 травня у ПК «Росава» відбудеться великий концерт яскравого та талановитого CHEEV.  Початок концерту о…

1 місяць ago

Мер Білої Церкви Геннадій Дикий вступив до лав ЗСУ

Міський голова помідомив, що вступив до лав Збройних сил України. Також він зазначив,що є офіцером…

2 місяці ago