Імбирні пряники – це різновид пряного печива з глазур’ю, яке традиційно готують до новорічних свят.
Представляємо дуже простий рецепт чудових імбирних пряників на вершковому маслі.
Особливістю такої солодкої випічки є наявність імбиру, гвоздики, кориці і мускатного горіха. Саме цей набір прянощів надає пряникам їх неповторний різдвяний смак.
Приготування:
1. У миску насипаємо цукор і додаємо до нього розм’якшене вершкове масло. Також додаємо дрібку солі. Вмикаємо блендер і збиваємо масло з цукром до стану однорідної маси.
2. Як тільки ви зіб’єте масло з цукром до стану білої маси, додаємо в миску мед. Якщо у вас старий зацукрований мед, краще попередньо трохи розтопити його на водяній бані. Вмикаємо міксер і знову все перемішуємо.
3. У миску з тістом вбиваємо одне сире яйце кімнатної температури. Збиваємо тісто доти, доки яйце повністю не розчиниться в загальній масі.
4. Додаємо в тісто спеції. Обов’язкова умова — спеції мають бути меленими. В жодному разі не використовуйте цілу гвоздику або свіжий імбир, натертий на тертці. Ще раз вимішуємо наше тісто.
5. Додаємо в тісто какао і знову все перемішуємо.
6. Просіваємо борошно, з’єднуємо його з розпушувачем і вводимо в тісто невеликими порціями. Кожну нову порцію борошна вводимо в тісто тільки після того, як добре перемішали попередню.
7. Готове тісто загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник мінімум на одну годину.
8. Через годину дістаємо тісто з холодильника. Розкатуємо його в пласт товщиною не більше 1 сантиметра і за допомогою формочок вирізаємо різне печиво. Якщо у вас немає спеціальних формочок для печива, можете просто нарізати тісто ножем на квадрати або за допомогою склянки зробити печиво круглої форми.
9. Перекладаємо печиво на деко, застелене пергаментним папером і випікаємо не більше 10 хвилин. Духовка має бути попередньо розігріта до 180 градусів.
10. Готове печиво викладаємо на решітку і чекаємо коли воно повністю охолоне.
11. Приготуємо глазур. Змішаємо в мисці цукрову пудру і білок одного яйця. Зіб’ємо цю масу міксером. Глазур готова.
12. Малюємо глазур’ю по холодному печиву, чекаємо коли глазур трохи підсохне і подаємо наш шедевр до столу.
22 травня у ПК «Росава» відбудеться перший великий сольний концерт гурту 100лиця в Білій Церкві. …
16 квітня, в місті Біла Церква двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. Попередньо відомо, що…
За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Білоцерківської окружної прокуратури колишній директорці дитячого садочка у Білоцерківському районі…
Медичний центр «ОН Клінік Біла Церква» радо повідомляє про своє розширення та відкриття нових відділень,…
12 травня у ПК «Росава» відбудеться великий концерт яскравого та талановитого CHEEV. Початок концерту о…
Міський голова помідомив, що вступив до лав Збройних сил України. Також він зазначив,що є офіцером…