Categories: Новини

Простий рецепт чудових імбирних пряників

Імбирні пряники – це різновид пряного печива з глазур’ю, яке традиційно готують до новорічних свят.

Представляємо дуже простий рецепт чудових імбирних пряників на вершковому маслі.

Особливістю такої солодкої випічки є наявність імбиру, гвоздики, кориці і мускатного горіха. Саме цей набір прянощів надає пряникам їх неповторний різдвяний смак.

Приготування:

1. У миску насипаємо цукор і додаємо до нього розм’якшене вершкове масло. Також додаємо дрібку солі. Вмикаємо блендер і збиваємо масло з цукром до стану однорідної маси.

2. Як тільки ви зіб’єте масло з цукром до стану білої маси, додаємо в миску мед. Якщо у вас старий зацукрований мед, краще попередньо трохи розтопити його на водяній бані. Вмикаємо міксер і знову все перемішуємо.

3. У миску з тістом вбиваємо одне сире яйце кімнатної температури. Збиваємо тісто доти, доки яйце повністю не розчиниться в загальній масі.

4. Додаємо в тісто спеції. Обов’язкова умова — спеції мають бути меленими. В жодному разі не використовуйте цілу гвоздику або свіжий імбир, натертий на тертці. Ще раз вимішуємо наше тісто.

5. Додаємо в тісто какао і знову все перемішуємо.

6. Просіваємо борошно, з’єднуємо його з розпушувачем і вводимо в тісто невеликими порціями. Кожну нову порцію борошна вводимо в тісто тільки після того, як добре перемішали попередню.

7. Готове тісто загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник мінімум на одну годину.

8. Через годину дістаємо тісто з холодильника. Розкатуємо його в пласт товщиною не більше 1 сантиметра і за допомогою формочок вирізаємо різне печиво. Якщо у вас немає спеціальних формочок для печива, можете просто нарізати тісто ножем на квадрати або за допомогою склянки зробити печиво круглої форми.

9. Перекладаємо печиво на деко, застелене пергаментним папером і випікаємо не більше 10 хвилин. Духовка має бути попередньо розігріта до 180 градусів.

10. Готове печиво викладаємо на решітку і чекаємо коли воно повністю охолоне.

11. Приготуємо глазур. Змішаємо в мисці цукрову пудру і білок одного яйця. Зіб’ємо цю масу міксером. Глазур готова.

12. Малюємо глазур’ю по холодному печиву, чекаємо коли глазур трохи підсохне і подаємо наш шедевр до столу.

admin

Recent Posts

«Незалежність — це життя»: Сергій Наєв привітав українців зі святом

«Незалежність — це право дихати вільно, ходити своїми вулицями, говорити своєю мовою. Для українців незалежність…

16 години ago

Генерал-лейтенант Сергій Наєв передав допомогу воїнам на Покровський напрямок

Навіть перебуваючи поза зоною бойових дій, генерал-лейтенант Сергій Наєв продовжує активно підтримувати підрозділи, які виконують…

3 тижні ago

На протест у Києві нардепка Безугла прийшла зі своєю вимогою: як її зустріли

«Внутрішня хвороба» Цей тиждень в інформаційному полі присвячений перш за все не зведенням з фронту,…

4 тижні ago

Сергій Наєв привітав Валерія Залужного з днем народження

Генерал-лейтенант Сергій Наєв привітав Надзвичайного і Повноважного Посла України у Великій Британії, генерала Валерія Залужного…

2 місяці ago

Наєв завершив свою каденцію на посаді командира тактичної групи “Вугледар”

Генерал-лейтенант Сергій Наєв завершив каденцію на посаді командира тактичної групи "Вугледар". Він розповів, що за…

2 місяці ago

Сергій Наєв: Тактична група «Вугледар» зміцнює захист і нищить ворога завдяки спільним зусиллям та сучасним технологіям

Генерал-лейтенант Сергій Наєв звітує про досягнення тактичної групи «Вугледар»: передані антидронові сітки, медичний транспорт і…

2 місяці ago