Categories: Новини

Опосередкована вартість оренди житла в Білій Церкві – 360,00 грн/місяць

На засіданні виконавчого комітету, яке відбулось 21 січня, було визначено величину опосередкованої вартості наймання (оренди) житла в місті Біла Церква на одну особу за 2019 рік – 360,00 гривень.

Про це повідомила прес-служба Білоцерківської міської ради.

Для порівняння, величина опосередкованої вартості найму (оренди) житла в місті Чернігові на одну особу за IV квартал 2019 року склала – 1580 грн. У місті Горішні Плавні Полтавської області (з населенням 51,2 тис осіб) – 480,00 грн. за місяць.

Доповідаючи питання, заступник міського голови Анатолій Кравець зауважив, що розрахунок визначення величини опосередкованої вартості найму (оренди) житла здійснюється  на підставі моніторингу оголошень у місцевих засобах масової інформації про вартість найму житла, інформації асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України щодо  величини опосередкованої вартості наймання (оренди) житла в гуртожитках міста Біла Церква за 2019 рік.

Так, найвища вартість оренди кімнати в гуртожитку, площею 16,00 кв.м. склала 166,67 грн. за 1 квадратний метр, а найменша вартість оренди кімнати в гуртожитку, площею 16,00 кв.м. склала 60,00 грн. за 1 квадратний метр.

Вартість оренди кімнати в гуртожитку у Білій Церкві:
від 960 грн до 2666,72 грн.

Відповідно до п. 4 Порядку визначення величини опосередкованої вартості наймання (оренди) житла в населеному пункті, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 липня 2008 року № 682, розмір плати за наймання (оренду) житла на одну особу розраховується шляхом множення мінімального розміру плати за наймання (оренду) одного квадратного метра кімнати в гуртожитку на мінімальну норму забезпечення в ньому житлом.

Постановою Кабінету Міністрів України від 19 березня 2008 року № 219 «Про встановлення тимчасових мінімальних норм забезпечення соціальним житлом» визначено мінімальну норму забезпечення соціальним житлом у соціальному гуртожитку для проживання сімей та одиноких громадян у розмірі 6,0 кв. метрів житлової площі на одну особу.

Таким чином, величина опосередкованої вартості наймання (оренди) житла в місті Біла Церква на одну особу за 2019 рік склала: 60,00 х 6 кв.метрів = 360,00 гривень.

Визначена вартість враховуватиметься при використанні фонду соціального житла для пільгових категорій населення.

Даний  проект рішення буде винесено на розгляд сесії міської ради. 

admin

Recent Posts

В Білій Церкві виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця

22 травня у ПК «Росава» відбудеться перший великий сольний концерт гурту 100лиця в Білій Церкві. …

5 днів ago

У Білій Церкві 11-річного хлопчика на залізниці уразило струмом

16 квітня, в місті Біла Церква двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. Попередньо відомо, що…

1 тиждень ago

Директорка дитячого садочку Білої Церкви ​​завдала 730 тис грн збитків громаді

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Білоцерківської окружної прокуратури колишній директорці дитячого садочка у Білоцерківському районі…

1 тиждень ago

Медичний центр «ОН Клінік Біла Церква» змінив адресу та розширився!

Медичний центр «ОН Клінік Біла Церква» радо повідомляє про своє розширення та відкриття нових відділень,…

1 тиждень ago

У Білій Церкві виступить співак CHEEV: гостей чекає оновлена програма та всім відомі хіти «Гарно так», «Мрієшся», «Оберігати»

12 травня у ПК «Росава» відбудеться великий концерт яскравого та талановитого CHEEV.  Початок концерту о…

2 тижні ago

Мер Білої Церкви Геннадій Дикий вступив до лав ЗСУ

Міський голова помідомив, що вступив до лав Збройних сил України. Також він зазначив,що є офіцером…

4 тижні ago