Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Звіт міського голови про витрати та досягнення в медичній галузі за 2019 рік (Відео)
Звіт міського голови про витрати та досягнення в медичній галузі за 2019 рік (Відео)
П’ятниця 10 Липня, 2020

Геннадій Дикий представив третю частину “Звіту про роботу білоцерківської міської ради та виконавчого комітету за 2019 рік”, яка присвячена галузі охорони здоров’я.

Біла Церква одна з перших грунтовно зайнялась реформуванням первинної ланки медичної допомоги. В 2019 році відбувся перехід на нову систему фінансування пацієнтів первинної медико-санітарної допомоги №1 та №2. Зі своїм вибором сімейного лікаря в Білій Церкви визначилось 154 257 мешканців міста, а це 75,2%.

Для забезепечення якісного надання послуг національна служба здоров’я України зігдно договорів в 2019 році виплатила білоцерківським центрам сімейної медицини 91 млн грн, що суттєво покращило матеріальне забезпечення лікарів та умови для піцієнтів. В свою чергу, завданням міської влади також є забезпечення центрів первинної медико-санітарної допомоги гідними умовами праці, а пацієнтів – комфортними та зручними умовати для отримання послуг.

Міському центру первинної медико-санітарної допомоги №2 було виділено 3,5 млн грн на капітальний ремонт вхідної групи приміщень та покрівлі амбулаторії №4 на вулиці Івана Кожедуба.

Також капітальний ремонт кабінету для розміщення цифрового рентген апарату для скринінгу за адресою вулиця Шевченка.

Реконструкція амбулаторії по вулиці Томилівська та капітальний ремонт амбулаторії по вулиці Некрасова, 80.

Геннадій Дикий:

Ми переконані, що саме для зручності білоцерківців амбулаторія сімейної медицини має бути в пішій доступності в кожному мікрорайоні міста і ми й надалі на цим працюватимемо.

Також відбулося реформування вторинної ланки медичної допомоги. Всі підприємтсва автоматизовані на 100%, отримали ліцензії на провадження медичної практики та діяльності.

Протягом року проводилися заходи щодо комп’ютеризації підприємств для реєстрації в єдиній медичній інфомраційній системі та була придбана техніка оргтехніка для організації роботи.

Станом на 1 січня 2020 року всі заклади вторичної медичної допомоги були готові до укладання договорів про медичне обслуговування з національної службою здоров’я України.

Загальна сума, яка була виділена з державного та місцевого бюджетів на охорону здоров’я складає 268,1 млн грн, з них 111,65 млн грн це міський бюджет, а 156,45 це державна субвенція. В ці суми входить заробітна плата лікарям, утримання закладівпроведення ремонтів та реконструкцій та забезпечення закладів апаратурою і медикаментами.

Протягом 2019 року проводилося оновлення матеріально-технічної бази лікувально-профілактичних закладів міста. За рахунок коштів міського бюджету розвитку придбано обладання на суму 13,5 млн грн.

Також протягом року проводились капітальні ремонти та реконструкції приміщень медичної сфери на суму майже 20 млн грн.

Білоцерківській лікарні №1 було виділено 2,2 млн грн для встановлення протипожежної сигналізації та реконструкції сиситеми електропостачання зі встановленням альтернативного джерела енергії.

Білоцерківській лікарні №2 було виділено майже 3 млн грн, за які було проведено ремонт системи водопостачання, встановлено альтернативних джерел енергозбереження, капітальний ремонт ліфтів та капітальний ремонт кисневих концентраторів.

У Білоцерківській лікарні №3 було виконано капітальний лабораторії на суму майже 384 тис грн.

Пологовому будинку було виділено 1 млн 194 тис грн на капітальний ремонт пожежної сигналізації та капітальний ремонт приміщень жіночої консультації.

Білоцерківська міська лікарня №2 отримала медичне обладання на суму 12,2 млн грн. Окремо виділялись гроші на закупівлю медичних препаратів та ліків.

Протягом року успішно працювала урядова програма “Доступні ліки”. Пацієнти з серцево-судинними захворюваннями, цукровим діабетом 2 типу та бронхіальною астмою мали можливість безкоштовно або за невелику оплату отримати лікарські засоби. Для цього було виділено більше ніж 2 млн грн.

Всього за 2019 рік за кошти дердавного бюджету було отримано лікарських засобів на 18,8 млн грн.

Геннадій Дикий:

Для білоцерківського муніципалітету здоров’я та життя наших мешканців є головним пріорітетом, тому ми і надалі будемо працювати над тим, щоб покращувати якість надання медичних послуг у нашому місті.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors