Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > “Зробили це разом”: ЗСУ разом з бойовиками та ОБСЄ проінспектують ділянку біля Шумів
“Зробили це разом”: ЗСУ разом з бойовиками та ОБСЄ проінспектують ділянку біля Шумів
Середа 9 Вересня, 2020

На переговорах Тристоронньої контактної групи представники від України погодилися проінспектувати разом з бойовиками так званої “ДНР” ділянку позицій ЗСУ біля Шумів, яку бойовики вже двічі погрожували обстріляти.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента Володимира Зеленського. Також про це кажуть і у фейковому “МЗС “ДНР”.

“Учасники консультацій домовилися про спільне інспектування в районі населеного пункту Шуми за участю представника координатора від ОБСЄ”, – пише Офіс Зеленського.

А у “МЗС” недореспубліки уточнили, що спільне інспектування відбудеться 10 вересня о 14:00, в ньому візьмуть участь представники “ДНР” та представники України з СЦКК.

В Офісі Президента додали, що українська сторона забезпечить питання логістики та гарантії безпеки всім учасникам інспекці.

Водночас у Зеленського наголошують, що спостерігачі ОБСЄ знову підтвердили те, що українські військові на вказаній ділянці жодних нових позицій не облаштовували.

«Це факт, викладений у нашому звіті від 5 вересня цього року», – підкреслив голова СММ ОБСЄ в Україні Яшар Халіт Чевік.

Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук зазначив, що ці переговори дають надію, що перемир’я буде продовжуватися.

«З цією метою українська сторона буде задіювати будь-які механізми як у рамках ТКГ, так і в рамках Нормандського формату, які дозволять зберегти життя українських військовослужбовців та мирного населення. Ми залишаємося повністю відданими мирному процесу та виконанню досягнутих домовленостей», – сказав він.

Нагадуємо, що на 42-й день “перемир’я” від кулі снайпера загинув військовий, прицільно обстріляні українські позиції.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors