Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Закриття поштових відділень скасовується – рішення суду
Закриття поштових відділень скасовується – рішення суду
Середа 3 Липня, 2019

Окружний адміністративний суд міста Києва зобов’язав Міністерство інфраструктури України відновити стаціонарні поштові відділення у селах з населенням менше 2 000 жителів.

Відповідне рішення ухвалено за результатом розгляду позову громадської організації “Громадський руд Сергія Коровченка “Оновлення” до міністерства інфраструктури України, де третьою особою вказано АТ “Укрпошта”, інформує пресслужба суду. Також про це повідомив голова Укрпошти Ігор Смілянський.

Зокрема, суд зобов’язав Мінінфраструктури та Укрпошту відновити роботу стаціонарних відділень у малих селах.

«Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення скасувати стратегію розвитку Укрпошти, а також звільнити начальників відділень (із зарплатою — ред.) по 8 тисяч гривень і знову набрати по 1 тисячі гривень», — повідомив Смілянський.

Також зазначається, що суд зобов’язав відповідача відновити роботу стаціонарних відділень поштового зв’язку АТ “Укрпошта”, які були замінені пересувними відділеннями поштового зв’язку на виконання оскаржуваного наказу.

Наразі рішення суду ще не набуло чинності. Укрпошта планує подати на нього апеляцію.

Зазначимо, що експеримент із запровадження «мобільних», тобто пересувних, відділень Укрпошти стартував у травні 2018 року. Тоді його запропонували реалізувати на Чернігівщині.

Нагадаємо, що 26 жовтня стало відомо, що Укрпошта може відмовитись від доставки пенсій та закрити відділення у селах через нерентабельність. Пізніше, у коментарі Громадському, голова компанії уточнив, що відділення не закриють, якщо Пенсійний фонд підвищить тариф на доставку пенсій.

Після цього уряд передбачив 500 мільйонів гривень додаткового фінансування Укрпошти у проекті бюджету на 2019 рік до другого читання.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors