Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Кримінал > Юристи не дали розпиляти 10, 4 млн грн на дорожніх тендарах Білої Церкви
Юристи не дали розпиляти 10, 4 млн грн на дорожніх тендарах Білої Церкви
Субота 28 Вересня, 2019

Управління капітального будівництва Білоцерківської міської ради розірвало договір з переможцем тендеру на будівництво дороги після звернення юристів “Тисни” і перевірки Держаудитслужби, відкритої за цим зверненням.

Про це стало відомо з інформації, розміщеної в системі «Prozorro». 

Як повідомляє Bihus.Info, юристи з’ясували, що Управління капітального будівництва  Білоцерківської міської ради, уклало договір на будівництво дороги в місті на загальну суму 10, 4 млн грн з ПП «Канів-Граніт». Єдиним конкурентом переможця на торгах була ФОП Сіпаренко Наталія Анатоліївна, до тендерної пропозиції якої  немає доступу. 

За таких обставин замовник мав би відхилити тендерну пропозицію ФОП Сіпаренко Н.А.,  та скасувати торги (на підставі абзацу шостого ч. 1 ст. 31 Закону України «Про публічні закупівлі», у зв’язку з допущенням до оцінки менше двох тендерних пропозицій). Проте замовник торги не скасував, а переможця  визначив – ПП «Канів-Граніт». 

ФОП Сіпаренко Н. А. вже неодноразово дискваліфіковували саме через невідповідність вимогам в тендерах, пов’язаних з будівництвом. В деяких тендерах  ФОП Сіпаренко Н. А. брала участь за наступною схемою:

  • подавала свої пропозиції в той же день, що і  ПП «Канів –Граніт» з розривом приблизно одну годину, 
  • тендери завжди завершувались перемогою ПП «Канів –Граніт». 

Також, юристи «Тисни» встановили,  що основним та додатковим видом діяльності  ФОП Сіпаренко Н. А. є міський та приміський наземний транспорт та всі інші види перевезення пасажирів, а не будівництво, а також відсутня необхідна ліцензія для здійснення будівельних робіт.

З цією інформацією юристи проекту “Тисни” (Bihus.Info) звернулись до Державної аудиторської служби України, внаслідок чого Північний офіс ДАСУ розпочав  моніторинг вказаної публічної закупівлі.

19 вересня 2019 року у системі «Prozorro» опубліковано висновок про результати моніторингу вказаної закупівлі, в якому ДАСУ встановив порушення і договір  було розірвано за взаємною згодою сторін.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors