Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Як зібрати дитину в школу: що потрібно до 2019-2020 навчального року і скільки це все коштує
Як зібрати дитину в школу: що потрібно до 2019-2020 навчального року і скільки це все коштує
Середа 7 Серпня, 2019

Все літо батьки майбутніх учнів мізкували: як зібрати дитину до школи. І от ще залишилось якихось три тижні і пора “гризти граніт науки”.

Спорядити першокласника до школи на новий навчальний рік 2019-2020 – справа не дешева. На декілька тисяч гривень доведеться розкошелитись.

Найбільші затрати очікують на батьків першокласників. Бо їм потрібно все – від ручки-пенала-зошита-рюкзака до шкільної форми-спортивного костюма-туфель-кросівок. Щоб зібрати дитину до школи, батьки добряче спустошать гаманці.

Список того, що потрібно зібрати дитині в школу 2019
  • Канцелярські товари — все необхідне для навчального процесу.
  • Рюкзак або портфель, з яким дитина відправиться в школу.
  • Шкільна форма — для хлопчиків і дівчаток ціна на неї приблизно однакова, якщо розглядати найбільш бюджетний варіант.
  • Форма для фізкультури — це не тільки костюм, але і спеціальне взуття.
  • Взуття на осінь і зиму, а так само змінне взуття на брудну і холодну погоду.

Говорячи про те, скільки коштує зібрати дитину в школу в Україні у 2019 році, не слід забувати і про обов’язкові внески, які доведеться заплатити. Їх сума залежить від самого навчального закладу, стану кабінету і будівлі в цілому. Іноді батьківських внесків на ремонт класу або спортзалу вдається уникнути, але в таких випадках все одно знаходиться стаття витрат, по якій батькам необхідно нести фінансові витрати.

Крім того, далеко не завжди є необхідні підручники. Найчастіше діти, а точніше їх батьки, змушені докуповувати зошити з вправами, наприклад, з української або англійської мови. Окремі матеріали можуть знадобитися і з інших предметів.

Звичайно, багато в чому підсумкова сума витрат залежить від того, де купувати товари. Купуючи одяг у брендових магазинах і торгових точках в центрі міста, доведеться витратити більше, ніж при замовленні форми в інтернеті або купівлі на ринку. Тут уже все залежить від батьків. На вартість впливає і матеріал, з якого виконан одяг. Наприклад, недорогим буде костюм, пошитий з поліестеру, а ось вироби до складу яких входить шерсть, обійдуться дорожче. 

Вартість шкільної форми від українських виробників у 2019 році

У таблиці представлені ціни на шкільну форму від найбільш популярних українських брендів.

Це далеко не весь перелік брендів, які займаються випуском шкільної форми для дітей. Ціни в таблиці вказані мінімальні, є ряд моделей, які відносяться до більш дорогого сегменту.

Результат пошуку зображень за запитом "дитяча форма до школи"
Одяг для першокласника — як економно зібрати дитину в школу

Вартість повного комплекту одягу для хлопчика і дівчинки відрізняється незначно. Отже, школяреві знадобиться:

  • Шкільна форма, в яку входить сорочка, штани, жилет і піджак. Його середня ціна складе 2200 гривень, вона залежить від фірми виробника, матеріалу, з якого виконаний одяг, а так само дизайну;
  • Вишиванка — зараз є необхідним атрибутом для всіх школярів України, коштує вона в середньому 500 гривень, все залежить від того, з якої тканини зроблен виріб. Поплинові вишиванки коштують значно дешевше, ніж лляні;
  • Взуття. Середня ціна осінніх шкіряних туфель — 1300 гривень, якщо говорити про брендове взуття з престижного магазину, то воно може обійтися і в 3000 гривень, а ось туфлі зі штучної шкіри можна знайти за 500 гривень;
  • Фізкультурна форма включає в себе спортивний костюм, і спортивне взуття — кеди чи кросівки. Кеди коштуватимуть дешевше шкіряних кросівок — їх середня ціна буде 400 гривень, а ось шкіряні кросівки обійдуться приблизно в одну тисячу. Ціна костюма повністю залежить від виробника, місця придбання та матеріалу. На просторах інтернет магазинів можна відшукати наряд для фізкультури в середньому за 500 гривень, в бутиках ціни не нижче 800 гривень.

Підіб’ємо підсумок: для того щоб зібрати дитину в школу, потрібно більше 4000 тисяч гривень, і це лише на одяг для хлопчика, який відправляється в перший клас.

Результат пошуку зображень за запитом "перше вересня школа"

Що необхідно школяркам, і як дешево зібрати дитину в школу? Для дівчинки з носильних речей доведеться придбати:

  • Шкільну форму, це може бути костюм трійка або четвірка. Вартість вбрання обійдеться приблизно в 1800 гривень, але багато що залежить від того, якої якості одяг, з яких матеріалів, і хто виробник;
  • Фізкультурна форма — тут вартість така ж, як і на костюми для хлопчиків — середня ціна 1000 гривень, при покупці взуття для занять;
  • Шкіряні осінні туфлі на дівчинку обійдуться приблизно в 1000 гривень. Багато батьків змушені замінювати шкіряне взуття ганчірковими балетками або виробами зі штучної шкіри, для того щоб зібрати дитину в школу 1 клас більш економно. Таке взуття коштує 400-500 гривень;
  • Вишиванка — це може бути сарафан, сорочка або просто футболка, ціна такого виробу — від 300 до 800 гривень;
  • Дівчаткам так само необхідно придбати спеціальні аксесуари для волосся — білі бантики і резиночки, які обійдуться приблизно в 60 гривень, а так само не варто забувати про колготи. Бажано відразу запастися двома і більше парами, вартість кожної становить в середньому 170 гривень.

Разом, перед тим як зібрати дитину в школу, необхідно приготувати тільки на покупку одягу близько 4000 тисяч гривень.

Що потрібно першокласнику з канцтоварів?

У таблиці наведемо перелік речей, які необхідні дітям, котрі збираються в перший клас. Ціни вказані середні, вони розрізняються залежно від виробника, місця придбання, характеристик товару.

ТоварСередня вартість
Портфель або спеціальний ранець для школи Від 500 до 1500 гривень
Прості олівці Від 2.50 за одну одиницю
Набір кольорових олівців Не менше 50 гривень
Ручки Від 5 гривень за одну штуку
Набір фломастерів Від 80 гривень
Фарби для малювання 60 гривень в середньому
Пензлик для малювання Одна штука — 20 гривень
Клей ПВА 15 гривень
ЛінійкаВід 15 гривень
Ножиці 30 гривень
Стружилка для олівців В середньому 15 гривень
ЛастикВід 7 гривень за штуку
Альбом для малювання Щонайменше 20 гривень
Набір кольорового паперу 10 гривень
Набір кольорового картону 15 гривень
Набір пластиліну для ліплення Не менше 55 гривень
Дошка для ліплення з пластиліну В середньому 15 гривень
Зошити на 12 аркушів в кількості 12 штук70 гривень (6 зошитів в клітинку, 6 — у лінійку)
Набір рахункових паличок Від 10 гривень
Букет квітів на перше вересня 100 гривень
Папка для зберігання зошитів В середньому 30 гривень
Набір обкладинок для підручників Щонайменше 20 гривень
Щоденник 50 гривень
Пенал 100-400 гривень

Разом все, що потрібно школяру з канцтоварів, обійдеться батькам практично в 2 тисячі гривень. Не варто забувати і про те, що сучасний навчальний процес передбачає використання робочих зошитів, контурних карт, атласів, які постачаються окремо, при цьому вважаються обов’язковими для кожного учня.

Цьогоріч за повний збір п’ятикласника в школу, батькам доведеться заплатити приблизно 3,5 тис. грн. Порівняно з минулим роком – це на 500 грн більше. Це враховуючи оптові знижки в інтернеті.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors