Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Як Білоцерківський молочний комбінат постачає молочні суміші у McDonald’s
Як Білоцерківський молочний комбінат постачає молочні суміші у McDonald’s
Вівторок 29 Грудня, 2020

Полюбляєте смакувати морозивом та шейками у McDonald’s? А знаєте, що молочні суміші, з яких прямо у ресторанах готують ці смаколики, виробляють в Білій Церкві? За найсучаснішими технологіями, з найкращого українського молока, з турботою про кожну дрібницю.

Білоцерківський молочний комбінат, що належить холдингу ТЕРРА ФУД, постачає молочні суміші до найбільшої в країні мережі ресторанів.

ТЕРРА ФУД — це холдинг, що включає багато підприємств. Він випускає “молочку” під кількома брендами, які українці полюбляють купувати у супермаркетах. Білоцерківський молочний комбінат (БМК), який також належить групі ТЕРРА ФУД, побудували з нуля у 2008 році. Вже на етапі проектування знали, що підприємство вироблятиме ексклюзивні молочні суміші для McDonald’s, тож, одразу врахували всі необхідні сучасні стандарти. Проте, обладнання та технології на підприємстві постійно оновлюються.

ТЕРРА ФУД постачає McDonald’s два різновиди молочних сумішей: для коктейлів (МакШейк) та ніжного морозива. Все морозиво та молочні шейки в українських ресторанах мережі готують виключно з них. Суміші відрізняються за своїм складом та за жирністю. Для шейків частка жиру складає 2,5%, а для морозива 3,5%.

Основна сировина, яка використовується на виробництві сумішей для McDonald’s, – молоко вищого ґатунку. Його закуповують у найкращих та найбільших фермерських господарств Київської та Черкаської областей. Фермери, що працюють з БМК, використовують сучасні високотехнологічні методи утримання корів, мають відповідні умови виробництва та всі необхідні документи, що підтверджують якість та безпечність продукції.

На комбінат молоко привозять спеціальним транспортом – автомолцистернами, охолодженими до температури від +4°C до -2°C. Саме така температура гарантує збереження належної якості. Шлях молока від корови до заводу триває не більше, ніж 5 годин. Переробляють сировину протягом доби. Завдяки швидкій переробці та свіжості сировини утримується висока якість готового продукту.

Перед тим як потрапити на виробництво молоко проходить через атестовану лабораторію, яка знаходиться прямо на підприємстві. Там відбувається ретельний вхідний контроль. Перевіряють цілісність пломб та ще 14 показників: від температури та масової частки жиру до термостійкості та відсутності антибіотиків. Молоко повинно відповідати вимогам ДСТУ 3662:2018.

Загалом процес виробництва має такі етапи: приймання молока, тимчасове резервування, сепарування, перша пастеризація, нормалізація (поєднання компонентів згідно з рецептурою), стерилізація, фасування, маркування, тимчасове зберігання на складі, відвантаження на офіційного дистрибутора McDonald’s. До відвантаження суміші зберігаються на складі підприємства три доби. Це пов’язано з проведенням мікробіологічних досліджень готового продукту. Реалізацію дозволяють після отримання задовільних показників безпеки.

Готові молочні суміші, що готуються до відправки у McDonald’s, фасують в асептичні мішки, по 20 кг кожен.

Одразу після отримання замовлення від офіційного дистрибутора McDonald’s продукцію везуть на його склад. Там комплектують замовлення для ресторанів і доставляють молочні суміші у всі заклади.

У ресторанах суміші зберігаються у холодильнику, в спеціальних коробах. Молочну суміш у рідкому вигляді заливають у спеціальну комбомашину в ресторані. Комбомашина схожа на великий металічний шкаф, яка має зі зворотного боку дві ємності по 20 літрів. У ці ємності заливають суміші, які подаються у так званий циліндр, де відбувається постійне змішування з холодним повітрям.

Процес відбувається безперервно. Коли клієнт замовляє морозиво, працівник натискає кнопку машини і молочна суміш проходить через холодні труби, перетворюючись на густе і неймовірно смачне морозиво.Таким чином морозиво готується тільки після його замовлення відвідувачем і відрізняється ніжним вершковим смаком. Цікаво, що до складу ріжка та інших видів морозива (МакФлурі, МакСанді) входить одна й та сама суміш, відрізняються лише топінги.

Нагадаємо, у Білій Церкві розпочали будівництво McDonald’s.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors