Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Відео > Всі мистецькі школи у Білої Церкви отримали нове мультимедійне обладнання
Всі мистецькі школи у Білої Церкви отримали нове мультимедійне обладнання
П’ятниця 2 Жовтня, 2020

Біла Церква протягом багатьох років очолює столичну область України своїм культурним потенціалом та досягненнями у галузі культури.

Одним із значних факторів є розвинута мережа мистецьких шкіл у місті, в яких навчається різним видам мистецтва 2676 учнів.

Шість шкіл естетичного виховання розташовані у різних мікрорайонах міста, що забезпечує зручність та доступність мистецької освіти. Завдяки наполегливій роботі, щороку, близько 500 учнів стають переможцями та лауреатами Всеукраїнських та Міжнародних фестивалів і конкурсів.

Лише за останні роки 10-ти мистецьким колективам шкіл присвоєно звання «народний» та «зразковий», а також присвоєно звання Заслужений працівник культури України Раїсі Томащук та Галині Білогур – викладачам школи мистецтв №5.  

Для обдарованих дітей Білої Церкви встановлено стипендію міського голови, яка вручається щороку кращим учням шкіл естетичного виховання. За успішне навчання та перемоги на Міжнародних конкурсах цього року стипендіатами стали 30 учнів.

Соціально незахищена категорія учнів користується пільгами при оплаті за навчання. Це – 275 дітей, що відвідують мистецькі школи.

Варто нагололосити, що за останні роки збільшено видатки для проведення ремонтних робіт у школах початкової мистецької освіти. За кошти місцевого бюджету проводяться капітальні ремонти кабінетів для занять хореографією, образотворчим мистецтвом, фасадів, систем опалення, встановлено пожежні сигналізації, закуповуються інструменти, комплектуючі до них та ін..

Також систематично здійснюється забезпечення шкіл естетичного виховання необхідним обладнанням. 02 жовтня, вчергове,  до даних установ  було передано сучане мультимедійне обладнання, а саме: ноутбуки, проектори та екрани, які заклади зможуть використовувати для кращої організації освітнього процесу.  Обладнання придбано відповідно до Міської комплексної програми розвитку культури, мистецтва, духовності та туризму м.Біла Церква на 2018-2022роки. 

Колективи та батьки учнів усіх шести шкіл естетичного виховання були вдячні за отримане обладнання та запевнили міського голову, що і надалі працюватимуть, розвиваючи молоді таланти  Білої Церкви.

З даного приводу міський голова Геннадій Дикий зауважив: «Сьогодні світ змінюється, і потребує нових технологій, які покращуватимуть якість викладання та рівень сприйняття дітьми інформації. Шість щкіл мистецтв Білої Церкви об’єднують більш як дві з половиною тисячі дітей, що мають можливість займатися, музикою, образотворчим мистецтвом, хореографією, акторським мистецтвом. Далеко не у кожному обласному центрі є така кількість шкіл мистецтв на відповідну кількість населення і це радує. Міська влада й надалі працюватиме, щоб не тільки зберегти мережу, а й розшрювати можливості таких освітніх установ. І, звичайно, чекатимемо сходження нових зірок».   

Обладнання разом з міським головою передавали його заступник Катерина Возненко та начальник відділу культури і туризму міської ради Юлія Ковальська, які також привітали педагогів з Днем вчителя та Днем музики.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors