Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > ВР відсторонила Разумкова від ведення двох засідань парламенту
ВР відсторонила Разумкова від ведення двох засідань парламенту
Вівторок 5 Жовтня, 2021

У вівторок, 5 жовтня, голову Верховної Ради Дмитра Разумкова відсторонили від ведення засідань парламенту на два пленарних дні.

Таке рішення підтримали 240 народних депутатів.

Відсторонення спікера від ведення пленарних засідань ініціювали фракція “Слуга народу”, групи “Довіра” та “За майбутнє”.

Перший віце-спікер ВР Руслан Стефанчук поставив на голосування питання про “відсторонення головуючого на пленарному засіданні Разумкова… від ведення пленарних засідань на два пленарних дні”.

Нагадаємо, голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія 30 вересня подав запит на збір підписів за відставку Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради.

Як відомо, Разумков був першим номером у списку партії “Слуга народу” на парламентських виборах у 2019 році. Останнім часом він почав виявляти самостійність, що не подобається офісу президента.
Щоб зареєструвати постанову щодо відкликання голови ВР, необхідно заручитися підтримкою щонайменше третини народних депутатів від конституційного складу парламенту, тобто 150 нардепів. Після цього за відставку спікера мають проголосувати принаймні 226 депутатів.

2 жовтня стало відомо, що “слуги” вже зібрали більш як 150 підписів.
Очікується, що “СН” обере головою Ради замість Разумкова його першого заступника Руслана Стефанчука.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors