Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > “Відкрию вам очі!” – Зеленський жорстко звернувся до Парубія
“Відкрию вам очі!” – Зеленський жорстко звернувся до Парубія
Четвер 18 Липня, 2019

Президент України Володимир Зеленський звернувся до спікера парламенту Андрія Парубія, який відмовився від позачергового скликання Ради і рекомендував главі держави переписати звернення про скликання парламенту.

На думку президента, відмова парламенту зібратися на позачергове засідання є “повною байдужістю, бездіяльністю і неспроможністю”. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

“У вас усіх був шанс, але ви його упустили. Ганьба, панове!” – додав Зеленський.

Президент просив призначити засідання на 18 липня для ухвалення низки антикорупційних законопроектів. Парубій відповів, що, згідно із законом, може покликати депутатів тільки на позачергову сесію і порадив Зеленському внести зміни в документ.

“Відкрию вам очі. На жаль, нинішній парламент в уявленні народу України асоціюється з відсутністю коаліції, кнопкодавством, порожнім залом під час ухвалення законів. Це все стало підставою для підписання мною указу про розпуск парламенту”, – відреагував на цю заяву президент.

Лист Зеленського
Лист Зеленського

Зеленський зауважив, що один день роботи парламенту коштує платникам податків 13,3 млн гривень.

“Ви влаштовуєте собі майже два місяці канікул до початку першого засідання Ради нового скликання. Відмовою в скликанні позачергового засідання ви не просто самоусунулися від роботи на благо України й українців, а й проявили злочинну бездіяльність, яка призвела до розтрати майже 700 млн гривень державного бюджету”, – висловився він.

Президент також знову закликав нардепів зібратися на позачергове засідання, зазначивши, що це не суперечить Регламенту Ради.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors