Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Верховна Рада відмовилася повертати пільговий тариф на перші 100 кВт електроенергії
Верховна Рада відмовилася повертати пільговий тариф на перші 100 кВт електроенергії
Середа 14 Квітня, 2021

Верховна Рада відхилила постанову, що містила рекомендацію Кабінету Міністрів повернути тариф на електроенергію на рівні 0,9 грн за кВт·год, а також поновити пільгові 100 кВт·год, у межах яких застосовуватиметься цей тариф.

За відповідну постанову №4590 «Про вжиття невідкладних заходів, спрямованих на повернення пільгового тарифу на електроенергію для населення за перші 100 кВт·год» проголосували 174 народних депутатів із необхідних 226-ти, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Згідно з проєктом постанови, уряду пропонувалося внести зміни до фіксованих цін на електричну енергію для побутових споживачів в частині встановлення тарифу на електроенергію населенню за обсяг, спожитий до 100 кВт·год електроенергії на місяць (включно), в розмірі 0,90 грн за 1 кВт·год (з податком на додану вартість). Це стосується, зокрема, громадян, які проживають у житлових будинках, обладнаних кухонними електроплитами, та у сільській місцевості.

Як повідомляв Укрінформ, 28 грудня 2020 року уряд прийняв постанову № 1325 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 5 червня 2019 р. № 483», якою з 1 січня до 31 березня 2021 року було встановлено фіксовані ціни на електричну енергію для побутових споживачів на рівні 168 копійок за 1 кВт-год (з урахуванням податку на додану вартість). Також уряд продовжив до 31 березня 2021 року дію покладення спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії.

24 березня Кабінет Міністрів вирішив залишити фіксовану ціну на електричну енергію для побутових споживачів на рівні 1,68 грн за кВт·год.

Постанова №4590 «Про вжиття невідкладних заходів спрямованих на повернення пільгового тарифу на електроенергію для населення за перші 100 кВт·год» зареєстрована у ВР 14 січня 2021 року.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors