Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > В українця на борту лайнера Diamond Princess виявили коронавірус
В українця на борту лайнера Diamond Princess виявили коронавірус
Неділя 9 Лютого, 2020

В одного українця на борту лайнера Diamond Princess, що перебуває на карантині біля берегів Японії, виявили коронавірус, – повідомляє Українська правда.

Джерело: Associated Press, Департаменті консульської служби МЗС у коментарі Укрінформу.

“Японія повідомила про ще шість випадків серед 3700 пасажирів та екіпажу на борту карантинного круїзного лайнера Diamond Princess, що збільшило число інфікованих на судні до 70. Нові випадки – американська пасажирка 70 років та п’ять членів екіпажу – чотири філіппінці та українець”.

Пізніше в Департаменті консульської служби МЗС Укрінформу підтвердили, що одного українця інфіковано коронавірусом.

“Є один інфікований громадянин України, який перебував на круїзному лайнері біля берегів Японії. Особу встановлено. Розміщено в лікарні. Стан задовільний. Зі шпиталізованим підтримується зв’язок. Ситуація на контролі міністра закордонних справ та посольства України в Японії”.

Раніше вже повідомлялося, що число заражених на лайнері зросло до 70, однак не була відома національність нових інфікованих.

На борту лайнера Diamond Princess перебувають 3700 осіб з 56 країн, з яких 2700 – пасажири, решта – члени екіпажу, в тому числі – 25 українців.

Українця, який перебував на борту лайнера Diamond Princess і в якого виявили коронавірус 2019-nCoV, госпіталізували до японської лікарні, де він пробуде щонайменше 14 днів. Про це повідомив  Голова комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації Михайло Радуцький у Facebook.

“На борту лайнера Diamond Princess (який знаходиться на карантині біля берегів Японії) за результатами лабораторних досліджень, в українця, члена команди лайнеру, виявлено гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом 2019-nCoV.

Зазначена інформація отримана національним координатором Міжнародних медико-санітарних правил в рамках взаємного інформування.

Наразі українець знятий з лайнеру, який перебуває на карантині біля берегів Японії, та перевезений до японської лікарні столичного регіону. Там він буде перебувати в ізоляції під відповідним медичним спостереженням щонайменше 14 днів. Міністерство охорони здоров’я України буде щоденно поінформоване про стан його здоров’я”.

Радуцький зазначив, що дата повернення українців, які перебувають на лайнері Diamond Princess, іще не визначена. Однак по поверненні “за ними буде встановлено медико-санітарне спостереження”.

Він також повідомив, що станом на 9 лютого, серед підтверджених випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV на лайнері громадяни наступних держав: Японії – 28 осіб, США – 14, Австралії – 7, Канади – 7, Гонконгу – 3, Китаю – 2, Нової Зеландії – 1, Філіппін – 5, Аргентини – 1, Великобританії – 1 та України – 1.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors