Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > В Україні з’явиться віртуальна гривня: першими отримають таку зарплату в Мінцифри
В Україні з’явиться віртуальна гривня: першими отримають таку зарплату в Мінцифри
Понеділок 16 Серпня, 2021

Міністерство цифрової трансформації України почне видавати своїм співробітникам заробітну плату віртуальною гривнею. Україна займає перше місце в світі за швидкою адаптацією до електронних активів.

За словами Федорова, це допоможе залучити в Україну додаткові інвестиції. Про це глава міністерства розповів в інтерв’ю “ТСН”.

“Скажу чесно: як один із перших пілотів у нас є на столі питання про виплату заробітної плати співробітникам Міністерства цифрової трансформації в електронній гривні. Українці посідають перше місце в світі з адаптивності до віртуальних активів – і ця відкритість технологій може бути однією з наших переваг у світі. Це також залучає додаткові інвестиції в бізнес, у країну”, – сказав Федоров.

Введення віртуальної валюти дозволить:

  • збільшити швидкість транзакцій;
  • залучити в Україну інноваційні компанії, які займаються інфраструктурою віртуальних валют;
  • створити конкурентну перевагу для інвестицій (можливість повністю відмовитися від готівки, користуватися швидким інструментом платежів та ін.)

Раніше заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков заявив, що в міністерстві пропонують встановити ставку податку на доходи фізосіб за криптовалютами на рівні 5%. Зазначається, що наразі в Мінцифри продовжують працювати над текстом законопроєкту.

Однак він уточнив, що у фінальній версії законопроєкту ставка все-таки може бути вища. Також, можливо, встановлять і прогресивну шкалу оподаткування.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors