Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > В Україні з 12 березня оголосили загальнонаціональний карантин
В Україні з 12 березня оголосили загальнонаціональний карантин
Середа 11 Березня, 2020

Кабмін ухвалив рішення про введення карантину на загальнонаціональному рівні. Через коронавірус заборонили проведення масових культурних, спортивних та розважальних заходів, а також навчальний процес у школах та університетах.

Пресслужба Кабінету міністрів України, пресслужба Верховної Ради повідомили повідомили про запровадження карантину в Україні з 12 березня по 3 квітня.

“Кабміном запропоновано введення обмежень на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 та більше осіб. Але це не стосується заходів державної необхідності. Проведення спортивних заходів можливе з дозволу міжнародних організацій, без глядачів.

Також заплановано введення карантину в навчальних закладах строком на три тижні”.

Одночасно уряд до 1 червня забороняє експорт з України товарів протиепідеміологічного призначення, щоб гарантувати забезпечення необхідними засобами захисту населення.

Крім того, прийнято рішення закупити інфрачервоне обладнання  для проведення скринінгу на відстані в Міжнародному аеропорті Бориспіль.

Раніше це повідомила Вікторія Сюмар за результатами засідання уряду.

В Україні ввели карантинні заходи на 3 тижні. Такі заходи необхідні, аби зупинити поширення коронавірусу по країні. 

Від завтра на три тижні. До 3 квітня,
– повідомила Сюмар.

Що передбачає карантин 

  • закриття навчальних закладів;
  • заборону масових зібрань понад 200 осіб. Це стосується і спортивних заходів (які можуть без глядачів відбуватися, і культурних заходів.;
  • закриття авіасполучення з деякими країнами.

Також буде закрита більша частина контрольних пунктів пропуску. Зазначають, що з 219 лишиться 49.

Сюмар також повідомила, що під час засідання уряду, з держбюджету вирішили виділили 100 млн гривень на закупівлю товарів індивідуального захисту у приватних внутрішніх компаній. 

Карантин це заборона проведення масових заходів, розважальних, спортивних подій, відвідування навчальних закладів. Також карантин передбачає припинення відвідування хворих в стаціонарах під час епідемій грипу.

Раніше головний санітарний лікар України Віктор Ляшко зазначав, що карантин буде запроваджено лише після реєстрації випадків внутрішньої передачі інфекції в країні.

Щодо впровадження карантинних заходів на території Білої Церкви:
сьогодні о 17.00 буде проведене позачергове засідання виконавчого комітету Білоцерківської міської ради на якому прийматиметься відповідне рішення.
Рішення буде оприлюднене на сайті міської ради і на цій сторінці негайно по завершенню засідання.

Також буде закрита велика частина КПП – з 219 залишиться 49. Прем’єр-міністр каже, що там будуть обладнані місця для карантину.

“Уряд виділив також 100 млн гривень на закупівлю товарів індивідуального захисту приватних внутрішніх компаній. На наше запитання про наявність масок, міністр охорони здоров’я сказав, що є в наявності 15 млн штук. Залишилося зрозуміти де вони є…” – написала журналістка.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors