Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Коронавірус online > В Україні скоротили строк дії COVID-сертифікатів до 270 днів
В Україні скоротили строк дії COVID-сертифікатів до 270 днів
Середа 19 Січня, 2022

Кабінет міністрів скоротив строк дії COVID-сертифікату після двох доз вакцини з 365 до 270 днів. Сертифікати після бустерної дози також будуть діяти 270 днів.

Таке рішення ухвалив уряд 19 січня.

“Тепер всі, хто вакцинувався бустером, третьою (дозою), відразу термін дії сертифіката, який генерується в “ДІЇ”, буде продовжений на 270 днів, 9 місяців”, – сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко на засіданні уряду.

Крім того, Кабмін дозволив витратити “тисячу Зеленського” за вакцинацію на ліки, але тільки для людей, старших за 60 років.

Документом оновлюється порядок формування та використання сертифіката, що підтверджує вакцинацію від СОVID-19, встановлюється строк чинності СОVID -сертифікатів на рівні 270 днів, визначається порядок формування та використання СОVID-сертифікатів на підставі бустерної дози.

“Установити, що сертифікати, що підтверджують вакцинацію від гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на підставі медичних записів про вакцинацію від зазначеної хвороби з урахуванням бустерної дози формуються з моменту технічної можливості”, – йдеться в документі.

Як зазначається в пояснювальній записці до проекту, країни Європейського Союзу почали скорочувати строк чинності СОVID -сертифікатів до 270 днів. Зокрема, це Ліхтеншейн, Німеччина, Литва, Латвія, Австрія, Чехія. Решта держав, виходячи з динаміки, також найближчим часом прийме зазначений строк, який за спостереженнями є клінічно виправданий.

“Отже, для належної взаємодії із довірчою мережею Європейського Союзу та з урахуванням результатів спостережень щодо періоду дієвості вакцин, Україні також доцільно застосувати зазначений строк”, – йдеться в документі.

Крім того, в Україні як і в більшості інших країн почалася вакцинація бустерною дозою. Тому є необхідність визначити порядок формування та використання СОVID-сертифікатів на підставі бустерної дози.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors