Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Коронавірус online > Уряд продовжив карантин в Україні до 11 травня
Уряд продовжив карантин в Україні до 11 травня
Середа 22 Квітня, 2020

Кабінет міністрів продовжив дію обмежувальних заходів у зв’язку з пандемією коронавірусу до 11 травня. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду 22 квітня, – повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами міністра охорони здоров’я Степанова, постанова Кабміну пропонує дозволити перевезення у міському транспорті осіб, що виявили бажання бути донорами крові, оскільки “в країні склалася напружена ситуація з запасами крові”.

Крім того, дозволять залучати до роботи окремих категорії працівників без проходження обов’язкового медичного огляду.

Кабмін продовжив заборону на авіаперевезення до 11 травня.  

Також постанова затверджує порядок проведення протиепідемічних заходів, пов’язаних з самоізоляцією особи – зокрема, за допомогою додатку “Дія”.

Як повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, при ухваленні рішення Кабмін спирався на моделювання аналітиків НАН України та дані МОЗ, які свідчать, що пік захворюваності може настати на початку травня. За словами Шмигаля, очікуються навіть два піки захворюваності – «орієнтовно на кінець квітня та між 3 і 8 травня».

Він додав, що уряд має “чіткий план виходу з карантину”, який складається з 5 етапів.

Шмигаль зазначив, що початок виходу з карантину стане можливий лише за умови, якщо протягом 10 днів відсоток виявлених випадків захворювання у країні не змінюватимеся, та буде коливатися у межах 5-7%, не більше, а лікарні були заповнені пацієнтами з коронавірусною інфекцією COVID-19 менш ніж на 50%.

“Якщо все буде добре й епідеміологічна ситуація буде сприяти, то 11 травня ми зможемо говорити про відкриття парків, скверів, закладів торгівлі непродовольчими товарами, частини об’єктів побутових послуг”, – зазначив прем’єр.

Він додав, що можливе додаткове пом’якшення карантину в інших сферах, в залежності від розвитку ситуації рішення про це буде прийнято в перших числах травня.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors