Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Українцям перестануть приносити пенсії: усі повинні відкрити рахунки в банках
Українцям перестануть приносити пенсії: усі повинні відкрити рахунки в банках
Вівторок 6 Квітня, 2021

Українським пенсіонерам після 1-го вересня 2021-го перестануть приносити пенсії “Укрпоштою”. Замість цього необхідно відкрити банківський рахунок, або ж це зробить замість одержувача Пенсійний фонд.

Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів №277. Як пояснює Судово-юридична газетаадресна доставка пенсій та інших соціальних виплат залишається тільки для 4-х таких категорій громадян:

  • людей з інвалідністю I групи,
  • осіб, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування і потребують постійного стороннього догляду,
  • осіб, які досягли 80-річного віку,
  • одержувачів державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та допомоги з догляду.

Відповідно, всі інші громадяни України – одержувачі пенсій та соціальних виплат, для того щоб мати можливість своєчасного отримання належної їм виплати, будуть зобов’язані відкрити рахунок в уповноваженій банківській установі. Відкрити банківський рахунок для отримання пенсії громадяни зможуть також до 1-го вересня 2021 року.

Очевидно, постанова стала відповіддю на намір “Укрпошти” підвищити плату за доставку пенсій та інших соціальних виплат з 1-го квітня 2021 року. Заяву про підвищення тарифів розміщено на офіційному інтернет-порталі національного поштового оператора “Укрпошта”.

Послуги з доставки пенсій та соціальних виплат національний поштовий оператор здійснював безконкурентно, маючи монопольне становище на ринку таких послуг. Підвищення тарифів збільшувало б фінансове навантаження на державу. Відповідно, уряд, не бажаючи “йти на поводу” в монополіста, розробив і буде впроваджувати комплекс заходів щодо виправлення ситуації шляхом запровадження принципів вільної конкуренції на ринку доставки пенсій та інших соціальних виплат.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors