Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Українцям анонсували підвищення пенсій: для кого і коли зміняться виплати
Українцям анонсували підвищення пенсій: для кого і коли зміняться виплати
Вівторок 27 Липня, 2021

У разі включення в програму пенсіонерів у віці від 70 до 75 років будуть підвищені доходи додатково для 1,5 млн пенсіонерів.

Мінсоцполітики пропонує в 2022 році включити пенсіонерів 70+ в ініційовану президентом програму адресної допомоги для літніх людей.

За цією програмою зараз отримують доплату до пенсії громадяни віком від 80 років і з жовтня отримуватимуть пенсіонери від 75 років. Про це повідомила пресслужба відомства з посиланням на міністра соціальної політики Марину Лазебну.

У разі включення в програму пенсіонерів у віці від 70 до 75 років будуть підвищені доходи додатково 1,5 млн пенсіонерам.

Лазебна зазначила, що президентська програма є ефективним інструментом зниження рівня бідності літніх людей, які не можуть забезпечувати себе за рахунок роботи.

“Протягом 2020 і 2021 років адресну доплату до пенсій у розмірі 500 гривень щомісяця отримують пенсіонери старше 80 років. При цьому пенсії для них не можуть бути менш як 2 600 грн. Ці заходи підвищили доходи 1,4 млн пенсіонерів. У поточному році до цієї програми приєдналися пенсіонери у віці від 75 до 80 років. З 1 жовтня вони отримуватимуть щомісяця компенсаційну виплату в розмірі 400 гривень”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в рамках підготовки проекту Державного бюджету на 2022 рік Мінсоцполітики опрацьовує й інші пропозиції до календаря підвищення пенсій у 2022 році.

Зокрема, в ньому пропонується передбачити підвищення з 1 січня пенсій людям з інвалідністю з числа ліквідаторів Чорнобильської катастрофи; індексацію з 1 березня страхових пенсій для близько 10 млн пенсіонерів; перерахунок з 1 липня і з 1 грудня пенсійних виплат у зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб, а також перерахунок з 1 жовтня мінімальної пенсії за віком у зв’язку з прогнозованим підвищенням мінімальної заробітної плати.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors