Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > У Верховній Раді підготували нові правила розмитнення “євроблях”
У Верховній Раді підготували нові правила розмитнення “євроблях”
Четвер 31 Жовтня, 2019

Новим законопроектом пропонується знизити ставки акцизного податку на ввезення транспортних засобів на територію України.

Про це йдеться в проекті Закону “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спрощення умов ввезення на митну територію України транспортних засобів та приведення умов оподаткування до загального режиму акцизних зборів Європейського Союзу”.

Його у Верховній Раді зареєстровано під законопроектом №2342, яким пропонуються нові правила розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації. Ініціатор документа – нардеп від Слуги народу Олексій Ковальов.

Що пропонуюється:

  • тимчасово протягом 180 календарних днів з дня набрання чинності, не враховувати віковий коефіцієнт у формулі, за якою визначаються ставки акцизного податку для транспортних засобів, легкових авто та інших моторних транспортних засобів;
  • пропонується на постійній основі призупинити дію норми, що передбачає застосування коефіцієнтів до ставок акцизного податку:
  • для транспортних засобів, що використовувалися від 5 до 8 років, – коефіцієнту 40;
  • для автомобілів, що використовувалися понад 8 років, – коефіцієнту 50.
  • пропонується вилучити транспортні засоби з переліку підакцизних товарів з 2021 року.
  • для транспортних засобів, старше 30 років, і антикваріату пропонується скасувати вимогу щодо екологічних норм при ввезенні.

На кого поширюватимуться норми – лише на транспортні засоби, що ввезені на митну територію України до дня набрання чинності цього закону.

Нововведення повинні “створити правові передумови” для розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації, що ввезли раніше в Україну, а також дасть доступ українцям до уживаного транспорту, зазначає автор закону.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors