Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > У посилці з Китаю для білоцерківця митники виявили токсичну речовину
У посилці з Китаю для білоцерківця митники виявили токсичну речовину
Середа 27 Травня, 2020

Під час огляду експрес-відправлення з Китаю митники виявили токсичний для людей порошок. А двоє мешканців Бердичева надіслали з України до Африки та Росії замість лопатей до вентиляторів пропелери для літаків. 

Про це повідомляє Київська митниця Держмитслужби на своїй сторінці у Facebook.

– Небезпечну речовину було виявлено під час перевірки міжнародного експрес-відправлення, яке надійшло з Китаю на адресу мешканця Білої Церкви. В декларації було зазначено, що в посилці знаходиться поліпропіленове покриття. Однак митники замість задекларованого вантажу у картонній коробці виявили 10 профольгованих пакетів з білим порошком вагою біля 1 кг кожен розповіли митники.

Митники також повідомили, що Спеціалізована лабораторія з питань експертизи та досліджень Держмитслужби поазала, що виявлений порошок містить хімічну сполуку бромадіолон, який є потужним родентицидом (засіб для боротьби з гризунами) з антикоагулянтною дією, який також є вкрай токсичним для людини.

Таким чином, речовина переміщувалась з приховуванням від митного контролю за документами, що містять неправдиві відомості щодо найменування товару (ч.1 ст.483 Митного кодексу України).
Речовину вилучено до рішення суду.

Крім того, митники розповіли, що двоє мешканців Бердичева двома посилками до Південної Африки та Росії надіслали 6 шаблевидних лопатей повітряного гвинта, модель «S-1750х1200» та комплект 3-х лопатевого повітряного гвинта моделі «RL-1750 х 1500», виготовлених спеціалізованим місцевим підприємством.
Задекларовані вони були як лопаті та набір лопаток до вентилятора.

Однак, згідно з митною експертизою, зазначені лопаті виявилися для надлегких літальних апаратів цивільної авіації, таких як спортивні літаки, мотодельтаплани, гіроплани, пароплани тощо.

Жодного передбаченого законодавством дозволу (висновку) Держекспортконтролю на право здійснення експорту лопатей повітряних гвинтів, чи будь-які інші документи щодо вкладення міжнародних поштових відправлень, до митниці не надавалися.

Складено протоколи про порушення митних правил за ст.472 Митного кодексу України. Лопаті вилучено до рішення суду.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors