Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > У Міносвіти розповіли, чи будуть в українських школах лінійки 1 вересня
У Міносвіти розповіли, чи будуть в українських школах лінійки 1 вересня
Четвер 26 Серпня, 2021

В Україні не існує директиви про обов’язкову шкільну лінійку. Кожен навчальний заклад має право самостійно ухвалювати рішення про доцільність проведення свята першого вересня.

Як розповів начальник головного управління загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко в інтерв’ю виданню Факти, забороняти лінійки ніхто не стане. У той же час, проведення святкових заходів в школах за участі великої кількості людей повинно бути регламентоване.

Він зазначив, що лінійка не є “пережитком минулого”, як дехто вважає. Однак проводити її слід в реаліях пандемії з урахуванням всіх протиепідемічних заходів. Наприклад, дотримуватися дистанції, носити маски, користуватися антисептиком, враховувати загальну ситуацію в регіоні щодо захворювання коронавірусною інфекцією.

“Я б навіть сказав, що коротку лінійку в кожній школі можна провести, але, знову ж таки, треба виходити з ситуації в тому чи іншому населеному пункті”, – зазначив Кононенко.

Він же висловив надію, що очну форму навчання в школах не доведеться переривати і переводити їх на дистанційний режим роботи.

Кононенко нагадав, що зараз усі регіони України знаходяться в так званій “зеленій” зоні, але в разі зміни ситуації у Кабміну є три варіанти сценарію навчання у школах.

“Якщо ми не виходимо з “зеленої” зони, то вчимося в звичайному режимі – очно. Якщо Україна перейде в “жовту” чи “помаранчеву” зону, тоді будемо розбиратися з кількістю вакцинованих педагогів. Якщо їх в школі буде 80%, то навчальний заклад продовжить працювати очно. Якщо вакцинованих вчителів буде менше, тоді цей навчальний заклад працюватиме онлайн. Нарешті, якщо ми опинимося в “червоній” зоні, вчитися за партами будуть тільки молодші школярі і вихованці дитсадків”, – повідомив представник МОН.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors