Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > У Білій Церкві запалав Вифлеємський вогонь
У Білій Церкві запалав Вифлеємський вогонь
Понеділок 20 Грудня, 2021

20 грудня представники станиці Біла Церква Національної організації скаутів України “Пласт” передали міському голові Геннадію Дикому Вифлеємський вогонь – символ злагоди, добра та благополуччя.

Передача Вифлеємського вогню  Миру — це міжнародна щорічна скаутська акція до святкувань Різдва Христового, котра полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. Ця традиція існує з 1984 року. До України вогонь вперше привезли у 1992 році.

Вже другий рік поспіль, Національна скаутська організація Пласт існує в м. Біла Церква і наша громада має можливість також отримати цей символ миру, злагоди, добра!

Під час зустрічі з міським головою Геннадієм Диким  пластуни поінформували, що щороку австрійські скаути беруть Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди і сподівання, яке мандрує із заходу на схід, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового.

По Україні Вифлеємський Вогонь поширюють члени Пласту – Національної скаутської організації України. Цього року пластуни п’ятнадцятий рік поспіль переберуть Вифлеємський Вогонь Миру від польських скаутів і передадуть його українській громаді, церквам, занесуть до дитячих притулків, лікарень, щоб ті, хто перебувають далеко від своїх родин, могли відчути тепло Вифлеємської зірки.

Ідея Вогню і його проста символіка сприйнялися українською громадою і впродовж останніх років для багатьох з нас Вогонь став доповненням під час святкування Різдва Христового. Тому Вогнем з Вифлеєму люди запалюють свічки на Святу Вечерю.

Міський голова подякував пластунам та привітав їх з прийдешніми Новорічно-Різдвяними святами.

У заході взяли участь заступник міського голови Катерина Возненко, начальник управління з питань молоді та спорту Олексій Копишинський, в.о.голови станиці Біла Церква Національної організації скаутів України  Руслан Хома та його заступник – Ольга Сорокопуд.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors