Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > У Білій Церкві визначились, як виглядатиме площа ім. Т. Г. Шевченка після реконструкції
У Білій Церкві визначились, як виглядатиме площа ім. Т. Г. Шевченка після реконструкції
Середа 6 Листопада, 2019

6 листопада було визначено переможця конкурсу на розробку кращого концептуального рішення реконструкції площі ім. Т. Г. Шевченка з визначенням місця розташування пам’ятника Т. Г. Шевченку в м. Біла Церква Київської області.

Про це повідомила прес-служба Білоцерківської міської ради.

Для участі в конкурсі було зареєстровано 6 робіт. Аархітектори запропонували цікаві ідеї, які передбачають створення як традиційних площ із використанням озеленення, фонтанів, лавок, так і облаштування багатофункціональних зон для відпочинку білоцерківців. Деякі проекти мають архітектурні фрагменти.

Цікавим рішенням також є запропоновані ідеї створення пам’ятника Кобзареві у молодому віці, адже саме тоді він перебував у Білій Церкві.

Один із проектів, на думку виступаючих, не зовсім відповідав вимогам та поставленим завданням, проте мав цікаву ідею створення «площі вишиванки», яка обов’язково має бути відмічена заохочувальним призом.

Недоліками в проектах було названо такі моменти: відсутність місць для парковки автомобілів, не зовсім вдало продумана кольорова гамма, подекуди – масивні вхідні групи та занадто багато елементів, які дробитимуть площу та ін.

Головна увага членів журі була акцентована на необхідність розробки загальної концепції для всієї площі, включаючи навколишні будівлі, а не лише площинної частини. Проект-переможець має вирішувати загальну кольорову гамму, гармонійно перекликатися із ще одним історичним об’єктом міста – Торговою площею.

Обговоривши та проаналізувавши проекти члени журі зробили свої висновки.

06 листопада,  за підсумками засідання журі, шляхом таємного голосування було визначено проекти, які посіли перше, друге та третє місце.

Отож, отримавши найбільшу кількість голосів перше місце посів проект – 921921 (автори: архітектори – Омеляненко Василь Миколайович, Омеляненко Євген Васильович,  м.Біла Церква).

Друге місце зайняв проект – 757897 (автори: архітеектори – Бабич Юрій Іванович, Цуп Юлія, скульптор – Корень Володимир м.Біла Церква).

Відповідно третє місце отримав проект – 182846 (автори: ТзОВ «Арніка» – Малярчук Костянтин Іванович, Лукащук Руслан Миколайович, м.Львів).

Переможці отримають премії: за І місце – 62тис. 22 грн; за ІІ місце – 46 тис. 667грн; ІІІ місце – 31тис.111грн з урахуванням нарахувань та утримань згідно із чинним законодавством України.

Як наголосив начальник управління містобудування та архітектури міської ради Олександр Терещенков, визначення проекту-переможця не означає, що відразу розпочнеться розробка проектно-кошторисної документації на його реалізацію. Він має пройти містобудівну раду, обговорення за участю фахівців, можливо у ньому можуть бути проведені певні зміни, додані ті чи інші елементи, враховані пропозиції та зауваження тощо.

Сподіваємося, що невдовзі Біла Церква матиме сучасну, красиву площу, що увіковічнюватиме пам’ять про Великого сина України та стане одним із улюблених місць відпочинку містян.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors