Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Кримінал > У Білій Церкві виявлено сотні тон невідомих хімікатів (Фото, відео)
У Білій Церкві виявлено сотні тон невідомих хімікатів (Фото, відео)
Четвер 3 Грудня, 2020

Сотні тон невідомих хімікатів було виявлено біля мікрорайону Гайок на аеродромі в Білій Церкві. Місцеві жителі цього району скаржаться на першіння у горлі та незвичний дивний запах.

Проблемою перейнявся місцевий депутат Андрій Король та вдарив на сполох, опублікувавши пост на своїй сторінці у Facebook.

Як йому доповіли очевидці, то ці хімікати утилізовують порушуючи всі встановлені норми. А саме: просто виривається в землі яма, в яку все зливається вниз, а далі йде все в землю.

Як повідомив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення БМР, для проведення перевірки у місці зберігання хімікатів має бути присутній власник. 2 грудня було встановлено його особу та домовлено про зустріч сьогодні зранку, 3 грудня, однак на неї він не з’явився та вимикнув телефон. Поліція здійнює цілодобове чергування та охорону об’єкту до прибутя власника.

Вже ввечері 3 грудня відбулося засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Білоцерківської міської територіальної громади, де розглядалось питання про виявлену велику кількість шкідливих відходів хімічної промисловості, це сотні тон відходів, які в районі аеродрому в безпосередній близькості до мікрорайоні Гайок, а також до дачного кооперативу, яке підприємство намагалось утилізувати. Про це повідомив Геннадій Дикий у своєму зверненні до білоцерківців.

Наразі заблокована будь-яка діяльність підприємства. Працівникам національної поліції не вдалось вийти на зв’язок та розшукати власника.

Зараз будуть відібрані аналізи ґрунту, ґрунтових вод, повітря, а також відібрані зразки цих невідомих речовин для для того, щоб їх ідентифікувати.

Про цю ситуацію повідомлене керівництво області, а також всі державні служби і виставлений цілодобовий пост охорони національної поліції. І як зауважив Геннадій Дикий, зараз ситуація під контролем.

Мер Білої Церкви закликав жителів мікрорайону Гайок і жителів дачного кооперативу не користуватись свердловинами, які розташовані на території, так як вода там може бути небезпечною. Наразі невідома ступінь зараження і види хімікатів.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors