Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > У Білій Церкві відкрили фармзавод за $75 млн з виробництва препаратів з плазми крові
У Білій Церкві відкрили фармзавод за $75 млн з виробництва препаратів з плазми крові
Субота 21 Вересня, 2019

20 вересня в Білій Церкві відкрили сучасний завод з виготовлення життєво важливих медикаментів з плазми. Обіцяють: ліків вистачить не тільки українцям, їх також будуть експортувати.

Тут вироблятимуть альбумін (препарат для відновлення і підтримки циркуляції крові при пораненнях і травмах), імуноглобулін (білки крові) і фактор VIII (препарат для хворих на гемофілію). Про це повідомив на відкритті глава ради директорів групи компаній Biopharma Костянтин Єфименко.

Рівень оснащення і технологій на білоцерківському заводі – надвисокий. Такий завод – єдиний у Східній Європі, а у світі таких підприємств – не більш десяти. Інвестиції у виробництво склали $ 75 млн.

Проектна потужність підприємства дозволяє переробляти до одного мільйона літрів плазми на рік. Такий обсяг повністю забезпечить внутрішні потреби країни в продуктах крові. 

Потужність переробки становить від 250 тис. до 1 млн л плазми на рік.

За попередніми оцінками компанії, завдяки такому виробництву за найближчі п’ять років можна збільшити експортний потенціал з 15 млн доларів до 200 млн доларів.

Крім того, виробництво дозволить здешевити закупівлі препаратів крові за рахунок вітчизняних лікзасобів і заощадити близько 100 млн доларів.

Також удвічі збільшиться обсяг податків від “Біофарма” до місцевого та державного бюджетів та досягне 300 млн грн на рік.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors