Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > У Білій Церкві відбулося громадське обговорення зі встановлення місцевих податків і зборів
У Білій Церкві відбулося громадське обговорення зі встановлення місцевих податків і зборів
Вівторок 15 Червня, 2021

15 червня у Білій Церкві відбулося громадське обговорення проєкту регуляторного акта – рішення міської ради «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Білоцерківської міської територіальної громади». 

Про це повідомила пресслужба Білоцерківської МТГ.

Напередодні, 03 червня, проводилося засідання координаційної ради з питань розвитку підприємництва виконавчого комітету Білоцерківської міської ради. За результатами засідання було вирішено винести проєкт рішення на громадське обговорення, із урахуванням наданих пропозицій. За цей період жодної пропозиції з приводу даного питання до управління економіки міської ради не надійшло.

Цього дня обговорення провела перший заступник міського голови Інна Новогребельська, у ході якого зазначила: «Міська влада завжди переймалася життям громади, йшла на зустріч малому та середньому бізнесу, підприємцям та іншим категоріям населення. Тому зважаючи на складність останнього року, який пройшов в умовах пандемії, ми намагалися вирахувати максимально лояльні податки». Вона поінформувала присутніх про категорії на які встановлюються податки та відсоткові ставки.

Отож, проєктом рішення «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Білоцерківської міської територіальної громади» запропоновано встановити ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, єдиного податку, земельного податку, транспортного податку, туристичного збору та збору за місця для паркування транспортних засобів. Також ним визначаються платники податків; об’єкти оподаткування, база оподаткування; податковий період; ставки податку, порядок обчислення податку; строки та порядок сплати податку; строки та порядок подання звітності про обчислення і сплату податків; податкові пільги. 

Таким чином, ставки платників єдиного податку,  залишилися на рівні попередніх років:  для першої групи платників єдиного податку – 9% розміру прожиткового мінімуму; для другої групи платників єдиного податку – 17 % розміру мінімальної заробітної плати.

Так само на рівні 2021 року залишився і туристичний збір: для внутрішнього туризму – 0,4%, для виїзного туризму –  1,2% від розміру мінімальної заробітної плати.

Податок на нерухомість фізичним та юридичним особам становитиме – від 0,1 до 1,5%.

Також буде застосовано новий збір за місця для паркування транспортних засобів у розмірі 0,01% мінімальної заробітної плати.

Тож, за підсумком обговорення, члени робочої групи одноголосно прийняли рішення винести проєкт регуляторного акта – рішення міської ради «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Білоцерківської міської територіальної громади» на найближче засідання сесії Білоцерківської міської ради.

Засідання відбулося в онлайн режимі, запис можна переглянути на офіційному вебсайті міської ради.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors