Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > У Білій Церкві відбулася перша конференція педагогічних працівників закладів початкової мистецької освіти
У Білій Церкві відбулася перша конференція педагогічних працівників закладів початкової мистецької освіти
П’ятниця 27 Серпня, 2021

26 серпня у Білій Церкві відбулася перша конференція педагогічних працівників закладів початкової мистецької освіти «Мистецька школа: освіта для успішного майбутнього». Захід було присвячено 30-річчю Незалежності України та проводився за ініціативи управління культури і туризму Білоцерківської міської ради та Білоцерківської школи мистецтв №1 імені Юрія Павленка.

Про це повідомила пресслужба Білоцерківської МТГ.

Метою даної конференції було обговорення актуальних питань діяльності закладів початкової мистецької освіти м. Біла Церква, визначення шляхів підвищення ефективності системи такої освіти Білоцерківської міської територіальної громади, консолідація зусиль педагогічної спільноти задля обміну досвідом роботи з питань подальших перспектив розвитку галузі в сучасних умовах, діалог між колективами мистецьких шкіл та засновником, формування завдань на 2021-2022 навчальний рік.

Участь у заході взяли більше 300 учасників серед яких: керівники та педагоги шести мистецьких шкіл міста, члени батьківських комітетів, небайдужа громадськість.

З вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Геннадій Дикий: «Мета таких конференцій у тому, щоб ми змінювалися відповідно до того, як змінюються діти і змінювали підхід до них. За останні роки у місті відбулися великі зміни: утворено Білоцерківську міську територіальну громаду, у зв’язку з чим відкрито 2 філіали школи мистецтв №4 в селах Пилипча та Терезине; музичні школи були реорганізовані у школи мистецтв, що дало можливість дітям розширити свої сфери інтересів та ін. Я вірю, що ваші вихованці надалі будуть здобувати найвищі нагороди на конкурсах усіх рівнів – від міських до міжнародних. Моя мрія, що наші білоцерківські вокалісти та гурти будуть входити в топ-10 України і виступатимуть на наших святах».

Під час конференції начальник управління культури і туризму міської ради Юлія Ковальська прозвітувалася щодо роботи шкіл мистецтв у 2020-2021 навчальному році. У місті працює 6 мистецьких шкіл, в яких навчається 2600 дітей. За минулий рік школами було організовано та проведено 134 культурно-просвітницьких заходів та звітних концертів, як офлайн так і онлайн. Цього року успішно завершили навчання та отримали свідоцтво 201 учень.

Також спікерами заходу були директор КЗ БМР Білоцерківська школа мистецтв №1 імені Юрія Павленка, голова ради директорів закладів початкової мистецької освіти Київської області Леся Крижешевська, директор Державного науково-методичного Центру змісту культурно-мистецької освіти Марина Бриль, викладач-методист, Заслужений діяч мистецтв України Тамара Павленко, головний спеціаліст управління культури Київської обласної державної адміністрації Галина Щегловська, викладач-методист КЗ БМР Білоцерківська школа мистецтв №4 Тетяна Субот.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors