Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > У Білій Церкві в кафе отруїлось 7 людей: у них виявили сальмонельоз
У Білій Церкві в кафе отруїлось 7 людей: у них виявили сальмонельоз
Понеділок 9 Серпня, 2021

Білоцерківський відділ Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області повідомляє, що в м. Біла Церква 31.07.2021  зареєстровано спалах сальмонельозу серед 7 осіб, які пов’язують своє захворювання з вживанням готових страв у в одному із закладів громадського харчування міста. 

Станом на 06.08.2021 року нових випадків захворювання на сальмонельоз не зареєстровано.

Епідеміологічне розслідування спалаху проводиться спільно з фахівцями Білоцерківського відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області та Білоцерківського районного відділу ДУ «Київський обласний центр контролю і профілактики хвороб МОЗ України».

В ході розслідування причин спалаху проведено інспектування  закладу громадського харчування на предмет дотримання законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, в результаті якого виявлено низку порушень (не забезпечені належні санітарно-гігієнічні умови для зберігання  харчових продуктів та виготовлення готових страв; виявлена продукція з вичерпаним терміном реалізації; до роботи допускають персонал без проходження медичного огляду та бактеріологічного обстеження; тощо).  

Проведено відбір зразків для проведення бактеріологічних досліджень на наявність патогенної та умовно-патогенної флори  (змиви з обладнання, готові страви, продовольча сировина, питна вода), Персонал закладу обстежено на виявлення носіїв збудників кишкових інфекцій.

З метою попередження поширення інфекції до встановлення причин і обставнин виникнення спалаху Вжиті певні заходи.

Робота закладу громадського харчування тимчасово призупинена  до усунення виявлених порушень. Відсторонено від роботи 5 осіб з числа персонал закладу, який працював без проходження медичного огляду. Вилучено з обігу та передано на утилізацію непридатну до споживання продукцію.  

Керівнику закладу надано Припис про усунення порушень  вимог законодавства та складено Протокол про адміністративне правопорушення. Виконання вимог Припису знаходиться на контролі Білоцерківського відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області. 

Проведено санітарно – освітню роботу з персоналом кафе з питань профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь. Епідеміологічне розслідування триває.

Як повідомила одна з постраждалих, отруїлась вона в кафе Дача після п’ятничного обіду.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors