Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > У Білій Церкві провели “роз’яснювальну роботу” з водіями, які систематично відмовляють у пільговому проїзді
У Білій Церкві провели “роз’яснювальну роботу” з водіями, які систематично відмовляють у пільговому проїзді
Понеділок 22 Червня, 2020

У Білій Церкві вчора, 20 червня,  ветерани Збройних сил України, учасники війни з росією, члени сімей загиблих на Сході, добровольці та небайдужі містяни провели “роз’яснювальну роботу” з водіями, які систематично відмовляли у пільговому проїзді.

Відповідно до Закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей ” та “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” учасникам бойових дій та членам їх сімей надається право на безкоштовний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту. Проте у Білій Церкві водії приватних перевізників неохоче беруть будь-яких пільговиків.

Після випадку, коли у Білій Церкві водій маршрутки відмовив у пільговому проїзді доньці загиблого на Донбасі бійця ООС, ветерани Збройних сил України, учасники війни з росією, члени сімей загиблих на Сході, добровольці та небайдужі містяни прийшли поспілкуватися з водієм маршруту 14, який відмовився пускати до салону Аліну Войтенко, яка мала право на пільговий проїзд за посвідченням члена сім’ї загиблого бійця АТО.

Як повідомляє Рома Баткович, враховуючи, що даний випадок не є поодиноким за крайні декілька днів, учасники заходу провели виховну бесіду ще з одним водієм маршруту 22, котрий відмовляв у перевезенні та некоректно поводився з пасажирами.

Спочатку він озвучив, що це наказ керівництва – відмова перевозити пільговиків безкоштовно, але згодом відмовився від своїх слів.

На місце був викликаний новий виконавчий директор фірми-перевізника «Транссіті» Двірник Сергій Миколайович. Активісти обіцяють моніторити ситуацію із належним забезпеченням безкоштовного проїзду пільговикам та запевняють, що змусять водіїв виконувати Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» статтю 12.

Також у найближчих планах ветеранів є діалог із водіями маршруту 19А та 6А, які систематично безпідставно відмовляють у проїзді за посвідченнями учасників бойових дій та членів сімей загиблих, іншим пільговим категоріям громадян, поводяться грубо з пасажирами, проявляють неадекватну поведінку.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors