Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > У Білій Церкві незаконно здали під обробку землі бійців АТО
У Білій Церкві незаконно здали під обробку землі бійців АТО
Субота 28 Березня, 2020

Приватні земельні ділянки, які виділили у Білій Церкві для учасників АТО, незаконно переорали та хочуть засіяти.

Про це повідомив Анатолий Штефан.

26 березня невідомі особи переорали та планували засіяти приватні ділянки учасників АТО в Білій Церкві. Ці ділянки були розмежовані, винесені дороги, а деякі навіть оброблялися власниками та використовувалися як городи. 

Після отримання права власності на ділянки, як на індивідуальне садівництво, у 2018 році їх власники, а реально лише частина, зібралася на загальні збори, де об’єдналися у ОК “КП Третій Квартал” та обрали головою Мялковську Наталю Валентинівну. Зареєстровано в Державному реєстрі від 06.07.2018 р. статутний фонд складає 300 грн. Серед засновників є ще дві людини гр. Шидловський Валерій та гр. Борисенко Юрій. Однак більшість створеного кооперативу взагалі не знали про збори і його існування.

Як пише, Анатолій Штефн, до 26.03.2020 року кожен власник використовував свою ділянку на власний розсуд, частина обробляла під сезонні засадження, частина посадила дерева, частина продала ділянки іншим громадянам тощо.

26.03.2020 року власники, які приїхали для сезонних робіт на своїх ділянках в р-ні зупинки Митниця в Білій Церкві, побачили сілько-господарчу техніку на одній стороні поля, яка повністю переорали їх землі в суцільне поле під засів.

Як виявилось, голова ОК “КП ТРЕТІЙ КВАРТАЛ”, пані Мялковська Наталія уклала договір аренди від 23.03.2020 року з фермерським господарством “АГРОРОСТ” для обробки земельних ділянок, згідно якого вони і проводили роботи.

Як повідомило “АГРОРОСТ”,  вони були проінформовані головою кооперативу пані Наталею, що з власниками ділянок проведені загальні збори і вони не проти їх аренди, використання під посів і делегування Голови кооперативу для підписання цього договору.

28 березня відбулась зустріч учасників АТО з головою кооперативу Мялковською Наталією. Однак, звинувативши власників приватних ділянок (учасників АТО), що ті не обробляють їх і землі простоюють, вона не могла пояснити, чий підпис стоїть на договорах із “АГРОСВІТОМ” і хто їх укладав.

Наразі учасники АТО написали заяви до Національної поліції, за якими відкрито кримінальне провадження.

Із вище наведеного Анатолій Штефан підсумував:

1. Хто, як і коли проводив збори щодо створення кооперативу, його статут, кворум, а особливо підписи (гадаю що там теж більшість не власників).
2. Хто, як і коли проводив загальні збори щодо здачі в аренду фермерському господарству земельні ділянки, кадастрові номери яких вказані в договорі (гадаю теж окреме питання так як багато власників про це дізналися з ФБ).
3. Хто, як і коли буде відновлювати зруйновану інфраструктуру розмежування 250 приватних ділянок та винесених доріг, на площі близько 30 га.
4. Іншу частину поля переорати під посів не встигли в зв’язку з розголосом цієї ситуації.
5. Прийняти рішення про кооператив, голову, її повноваження та розмежування . Адже це сотні тисяч гривень які витратили власники під час розмежування поля.

У мережі це викликало бурхливе обговорення та обурення від власників цих земельних ділянок:

пишуть ошукані власники земельних ділянок

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors