Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Синагогу в Білій Церкві повертають єврейській громаді
Синагогу в Білій Церкві повертають єврейській громаді
П’ятниця 8 Листопада, 2019

Директор єврейської громади Білої Церкви Нателла Андрющенко повідомила на своїй сторінці в Facebook, що Велику хоральну синагогу повертають єврейській громаді міста. Як написала Нателла Андрющенко, ректор БНАУ Анатолій Даниленко запропонував передати будівлю єврейській громаді в обмін з умовою, що буде проведено ремонт. Про це пише https://jewishnews.com.ua

Попередньо міська влада підтвердила свою участь в цьому процесі.

Біла Церква – єдине велике місто в Україні, де жодне з будівель єврейської спадщини не були повернуті громаді. Ми просили десятиліттями, але ініціатива прийшла від влади.

Написала директор єврейської громади Білої Церкви, висловивши також сподівання, що місто скоро прикрасить відновлена ​​синагога.

До слова, в особистому коментарі для JewishNews Нателла Андрющенко розповіла, як виглядає ситуація з будівництвом на єврейському кладовищі в Білій Церкві.

За її словами, письмового розпорядження від Міноборони про зупинення будівельних робіт громада досі не отримала. Члени громади періодично їздять на місце подій і стежать за тим, щоб техніка знову не почала роботу, а останки залишилися в цілості й збереглися.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors