Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Новини > Син загинув від нещасного випадку на роботі: у Білій Церкві через 3 роки мати домоглася компенсації
Син загинув від нещасного випадку на роботі: у Білій Церкві через 3 роки мати домоглася компенсації
Четвер 23 Вересня, 2021

Майже три роки мешканка Білої Церкви, син якої загинув внаслідок нещасного випадку на робочому місці, добивалась належних їй виплат. У вересні 2021 року жінка виграла суд, який дозволить отримати кошти від фонду соцстрахування і роботодавця.

У Білоцерківському міськрайонному суді Київської області два судових процеси завершились на користь місцевої мешканки, яка втратила сина на виробництві. Про це повідомляє Віталій Дудін, голова Ради ГО «Соціальний рух», який представляв жінку в суді.

У 2018 році мешканка міста Біла Церква Олена Кошелева, пережила трагедію – її син Дмитро загинув внаслідок нещасного випадку на виробництві. Під час розвантажувальних робіт її 25-річному сину меблеві вироби проломили череп при падінні. За результатами розслідування даний нещасний випадок було визнано пов’язаним з виробництвом. Встановлено вину роботодавця, який не контролював хід робіт.

Після смерті сина мати, якій присвоєно ІІІ групу інвалідності, залишилась сама. Вона витратила десятки тисяч гривень на поховання сина і перебувала у пригніченому стані. Проте сподівання на відшкодування понесених страждань виявились марними. Відділення Фонду соціального страхування України відмовлялось виплачувати одноразову допомогу, вимагаючи довести факт проживання сина з матір’ю однією сім’єю. При цьому роботодавець (ФОП Храпак В.В.) відхиляв вимогу сплатити моральну компенсацію, адже не визнавав своєї вини у скоєному.

З допомогою юриста ГО «Соціальний рух» жінка навесні ц.р. подала до суду заяву про встановлення факту спільного проживання з сином та позов проти роботодавця про стягнення відшкодування моральної шкоди. Обидві заяви було повністю задоволено суддями.

«Недосконалість законодавства і жадібність роботодавців змушують громадян, які втратили рідних на виробництві, доводити правоту у суді. «Соціальний рух» завжди готовий надати правову допомогу на громадських засадах у подібних ситуаціях», – заявив Віталій Дудін.

Олена Кошелева так пояснює мотиви, які змусили її звернутися до суду: «Я хочу, щоб матері не втрачали своїх синів через недбалість роботодавців, а держава ставилась з повагою до людей»

ГО «Соціальний рух» контролюватиме, щоб належні пані Кошелевій кошти були виплачені.

Показати все

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors