Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Кримінал > Суд звільнив бойовика Цемаха, фігуранта справи MH17, якого можуть видати Росії
Суд звільнив бойовика Цемаха, фігуранта справи MH17, якого можуть видати Росії
Четвер 5 Вересня, 2019

Київський апеляційний суд вирішив звільнити з-під варти фігуранта у справі збитого MH17 Володимира Цемаха. Його можуть видати Росії в межах обміну.

Його відпустили прямо із залу суду під особисте зобов’язання. Про це на своїй сторінці в Facebook написала журналістка Олена Лунькова.

Таким чином, суддя скасував постанову Шевченківського суду про продовження Цемаху запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою до 20 жовтня 2020 року.

Як припускають, Цемах є серед осіб, яких Росія хоче бачити у списку для обміну утримуваними особами з Україною.

У ГПУ не виключають, що Цемах може повернутись в ОРДО.

У Генеральній прокуратурі зазначають ризики, що перебуваючи під особистим зобов’язанням підозрюваний у тероризмі бойовик “ДНР” Володимир Цемах може ухилитися від слідства і уникнути покарання.

Про це розповів заступник начальника відділу ГПУ Олег Пересада у коментарі “Громадському“.

“Прокуратура заперечувала проти задоволення апеляційної скарги, оскільки Цемах підозрюється у вчиненні особливо тяжких злочинів, пов’язаних із загибеллю українських військовослужбовців. Наявні певні ризики, що перебуваючи на волі, він спробує ухилится і від досудового розслідування і від суду і від покарання”, сказав Пересада.

Представник ГПУ наголосив, що на Цемах, згідно припису суду, не одягнуть електронний браслет стеження. Він зобов’язаний не відлучатися з населеного пункту, у якому  проживає, але нюанс у тому, що проживав бойовик на тимчасово окупованій території.

“Зважаючи на те, що місцем його постійного проживання є непідконтрольна Україні територія… я не знаю, куди він відправиться”, – додав Пересада.

На запитання щодо можливої видачі Цемаха Росії в обмін на українських політв’язнів представник прокуратури наголосив, що “питання обміну є політичним, і не належить в його компетенції”.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors