Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Надзвичайні події > Смертельно небезпечна “гра” шириться серед школярів: три нових випадки за добу
Смертельно небезпечна “гра” шириться серед школярів: три нових випадки за добу
Четвер 18 Лютого, 2021

Соцмережами та центральними телеканалами країни прогриміла новина про отруєння школярів таблетками у Боярці на Київщині, в Умані на Черкащині, а сьогодні вже в Києві.

18 лютого

18 лютого в Україні підтвердили третій за добу та п’ятий за тиждень випадок отруєння школяра пігулками. Сьогодні лікарі рятували життя 15-річного киянина.

Хлопця негайно доправили з дому в лікарню «Охматдит». За словами медиків, стан юнака наразі стабільний і загроз життю немає.

17 лютого

17 лютого ще дві школярки – цього разу з Умані – потрапили до лікарень з отруєнням. По 10 пігулок Дротаверину діти прийняли на території школи. Наразі вони під наглядом медиків. Причиною такого вчинку поліція вважає бажання привернути до себе увагу.

Встановили, що неповнолітні мають непорозуміння з ближніми та вжили таблетки. Таким чином хотіли привернути увагу. Запланована низка заходів у навчальних закладах задля попередження подібних випадків. З 14-річними наразі проводять профілактичні бесіди психологи та ювенали”, — кажуть у поліції.

На відміну від випадку в Боярці, який стався 16 лютого, уманські правоохоронці наразі не пов’язують те, що сталося, з будь-якими челенджами у соцмережах.

Чому саме уманські школярки вирішили вживати ці пігулки, вони поліціянтам не розповіли.

16 лютого

Напередодні, 16 лютого, в одному з ліцеїв Боярки дві дівчинки отруїлися таблетками, які самі купили в аптеці. Випити таблетки вони вирішили після того, як побачили в мережі заклик, щоб ковтнути 40 таблеток і подивитися, що з ними буде. В результаті одна з дівчаток померла. Встановлено, що дівчатка вживали препарат Дротаверин.

Ввечері того ж дня поліція повідомила, що постраждалі приймали медичний препарат спазмолітичної дії, який використовується переважно у країнах колишнього Радянського Союзу, не допущений до клінічного застосування в США та деяких країнах Європи.

За версією поліції, до таких дій школярок заохотив челендж у соцмережах.

Попередньо встановлено, що дівчата подивилися відео в одній із популярних соціальних мереж з закликом спробувати медичний препарат. На перерві учениці придбали в аптеці препарат та вжили в приміщені школи. Дівчат у непритомному стані знайшли однокласниці, які забили на сполох”. Медики, які прибули на місце події, констатували смерть 13-річної дівчини, її 12-річну подругу доправили до медичного закладу. Наразі життю дівчини нічого не загрожує”, — йдеться в повідомленні поліції.

Наразі зазначений  препарат продається без рецепту. Однак поліція інформує, що провізорів, які продали його дітям, встановили. Також поліціянти звернулися до Держлікслужби щодо законності продажу лікарських препаратів дітям.

Медики наголошують, що останнім часом тенденція суїцидальних настроїв серед школярів зросла. З початку року до лікарні госпіталізували 25 дітей з отруєнням.

Що таке Дротаверин

Дротаверин, яким отруїлися учні, використовується для зняття спазму гладкої мускулатури, пов’язаного із захворюваннями біліарного тракту, при захворюваннях сечового тракту і шлунково-кишкового тракту, при  головному болю і гінекологічних захворюваннях.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors