Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Коронавірус online > Що українці думають про коронавірус та карантин (результати опитування)
Що українці думають про коронавірус та карантин (результати опитування)
Понеділок 4 Травня, 2020

Центр соціальних та маркетингових досліджень SOCIS провів загальнонаціональне опитування громадської думки серед 1948 респондентів упродовж 23-30 квітня 2020 року. Соціологи мали на меті з’ясувати, на скільки занепокоєні українці проблемою коронавірусу та що думають про карантин.

Як показують результати опитування, переважна більшість населення (83,4%) стурбоване проблемою коронавірусу. За місяць частка таких респондентів майже не змінилася, — в березні було 81,8% опитаних, яких проблема коронавірусу дуже хвилювала або скоріше хвилювала.

Проте помітні зміни відбулися в сприйнятті серйозності даної проблеми. Так, в березні значна частина респондентів (40,1%) вважали, що коронавірус може мати катастрофічні наслідки для людства. У квітні таких респондентів було майже вдвічі менше – 22,2%. Зате зросла частка опитаних, які дотримуються думки, що «коронавірус є небезпечним захворюванням, але найближчим часом лікарі впораються з даною проблемою», — з 33,6% у березні до 40,3% у квітні. Збільшилася також кількість респондентів, які вважають проблему коронавірусу занадто перебільшеною: з 23,5% у березні до 33,2% у квітні.

Половина опитаних (51,1%) вважає, що влада України дещо робить для запобігання поширення коронавірусу, але цих дій недостатньо. Для порівняння, в березні даної точки зору дотримувалися 59,0% респондентів. У квітні дещо збільшилася частка опитаних, які згодні з тим, що «влада робить все, що може» (з 26,8% до 32,0%).

Реальну загрозу для себе та для власної родини від коронавірусу визнає більше половини респондентів (61,2%). А 7,1% опитаних відповіли, що вже зараз мають хворих на коронавірус серед близьких, родичів, сусідів чи знайомих.

Ставлення ж до продовження карантину досить прагматичне. Так, більшість респондентів (49,9%) вважають, що доцільність продовження карантину має залежати від темпів розповсюдження хвороби. А 22,1% впевнені, що карантин потрібно вже зараз закінчувати.

При цьому третина респондентів (33,6%) на карантині щодня або майже щодня виходять з дому за продуктами чи товарами першої необхідності. Така ж частка опитаних (33,6%) виходять з дому декілька разів на тиждень.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors