Використовуючи цей сайт, ви погоджуєтеся з Політикою конфеденційності
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Біла Церква – БЕЗ ТАБУ > Останні публікації > Коронавірус online > Російська церква заборонила масові заходи всім своїм парафіям, крім РПЦ в Україні
Російська церква заборонила масові заходи всім своїм парафіям, крім РПЦ в Україні
Вівторок 14 Квітня, 2020

У Росії духовенство закликає парафіян до домашньої молитви.

З початком введення карантину в Україні служителі РПЦвУ публічно закликали своїх прихожан ігнорувати карантин і відвідувати богослужіння, обійматися та причащатися. Про це заявляв намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Павло (Лебідь). І як наслідок в Києво-Печерській Лаврі вже 90 заражених на COVID-19 і 2 померлих від цієї хвороби. Митрополит Павло перебуває в Олександрівській лікарні з тим самим діагнозом, а Києво-Печерська Лавра закрита на карантин.

5 канал повідомляє, що за інформацією від священнослужителів РПЦ в Україні, які мешкають на тимчасово окупованій території Донецької області, у самій Росії Данилов монастир, що є резиденцією московського патріарха Кирила, 8 квітня розіслав циркуляр по всіх російських митрополіях та єпархіях із зазначенням утриматися від масових заходів в релігійні свята, у тому числі Великодня.

Підтвердженням тому священнослужителі з окупованих територій надали зазначений циркуляр, який надійшов у кінці минулого тижня до Шахтинської єпархії РПЦ. Водночас вони відзначили, що даний циркуляр не надходив у РПЦ в Україні, а був тільки розісланий по території Росії і окупованого Криму.

“Керуючись благословенням Святійшого Патріарха, духовенство закликає парафіян до домашньої молитви до зняття обмежень, введених владою. Це стосується в тому числі днів Страсної седмиці і свята Святої Пасхи”, – йдеться в документі.

Подвійні стандарти РПЦ – на території України парафіян РПЦ закликати до відвідування богослужінь в умовах карантину, а в самій Росії давати вказівки максимально дотримуватися карантину і самоізолюватись – варто розглядати як диверсію, спрямовану на погіршення епідеміологічної ситуації в Україні.

Тим часом митрополит УПЦ МП Онуфрій заявив, що церква проводитиме великодні служби.

“У цьому році свято Святої Пасхи у нас особливе через вірусну хворобу, яка поширюється по земній кулі. Тому повідомляю вам, дорогі брати і сестри, в храмах Великодні богослужіння будуть відбуватися”, – заявив Онуфрій.

Ось наприклад Білоцерквівська Єпархія УПЦ МП запрошує на освячення пасхальних кошиків:


На своїй сторінці у фейсбук активіст і волонтер Igor Lutsenko зробив обурливий допис про те, що архієпископ Вознесенський і Первомайський Олексій закликає мирян не дивитись телевізор і не читати соціальні мережі і, що пасхальні богослужіння попри карантинні заходи, будуть проводитись з масовим освяченням пасок і колективним причастям:

У центрі Рівного УПЦ МП провела масове освячення верби, попри карантин. Судячи із відео, яке опублікував місцевий журналіст Олексій Бухало, десятки рівнян, в основному – старших людей, попри заборони та карантин прийшли до храму за освяченою вербою, яку роздавав «батюшка». Причому, у захисних масках далеко не всі:

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors